• 0
 ≫ 

Pronađena "Inina" naftna platforma nestala u Jadranskom moru, locirao je robot

 ≫ 

Ona je odjednom prestala odašiljati signal

  • 0
Nafta, naftna platforma, bušotina, rafinerija Naftna platforma / Foto: Pixabay

Inina plinska platforma Ivana D, koja je nedavno nestala, pronađena je na dnu mora.

- O uzrocima puknuća i o početku akcije izvlačenja ostataka još je prerano govoriti - rekao je Ivan Šantić iz Nacionalnog centra za kontrolu pomorskog prometa.

Brod “Junak” s robotskom ronilicom stigao je nakon 10 sati jutros na poziciju gde se nalazi Inina naftna platforma Ivana D kako bi pronašao platformu koja je izgubljena usled jakog juga i nevremena na moru.

Iz Ine su poručili kako bi se ekspedicija s Ivane D trebala vratiti na kopno u poslepodnevnim satima, a oko 17 sati očekuju se izjave vezane upravo za rezultate ekspedicije.

Podsetimo, olujni vetar i talasi na severnom Jadranu oštetili su Ininu nenastanjenu naftnu platformu Ivanu D, koja je prestala odašiljati signal i ne vidi se s obližnje platforme Ivane A, izvestila je Ina u ponedeljak.

- Usled jakog vetra i velikih talasa tokom vikenda, u poslepodnevnim satima u subotu 5. decembra došlo je do gubitka procesne komunikacije i navigacijskog sistema, a potom i vizualnog kontakta s nenastanjenim eksploatacijskim objektom Ivana D - saopštila je tada je Ina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>