• 2

Austrijanci ljuti: "Da li je ovo zaista potrebno?" Bavarska diže ograde u strahu od svinjske kuge

U poslednjih nekoliko nedelja izgrađene su ograde u dužini od 500 kilometara duž auto-puteva u pograničnom području sa Tiringijom, Saksonijom i Češkom Republikom

  • 2
ograda Foto: Unsplash

U strahu od suočavanja sa afričkom svinjskom kugom, Bavarska će postaviti zaštitnu ogradu prema Austriji 2021. Već sledeće godine, zaštite duž auto-puteva trebalo bi da niču "kao pečurke".

Bavarska je najavila da će takođe graditi ograde za divljač, prema Austriji 2021. godine, kao zaštitnu meru protiv afričke svinjske kuge. Ministarstvo zdravlja u Beču, međutim, pokazuje vrlo malo razumevanja za ovaj plan.

Smatraju da je to u ovom momentu nepotrebna mera, budući da još nije dokazan nijedan slučaj ove zaraze u Austriji, otkako se ona pojavila u Evropi 2014. godine.

Ali, zbog brojnih slučajeva u istočnoj Evropi, rizik od unošenja afričke svinjske kuge u Austriju i dalje je veoma visok. Situacija u Mađarskoj je posebno zabrinjavajuća. Najpoznatiji slučaj vezan sa divljeg vepra zabeležen je na oko 110-120 kilometara od granice s Austrijom.

Činjenica je da se ova epidemija sporije širi. Situacija je, pak, malo drugačija u Nemačkoj. Tamo je u septembru zaraza otkrivena kod divljeg vepra. Bavarska je odgovorila raznim merama.

U poslednjih nekoliko nedelja izgrađene su ograde u dužini od 500 kilometara duž auto-puteva u pograničnom području sa Tiringijom, Saksonijom i Češkom Republikom.

Ulrih Hercog iz veterinarske administracije, pri Ministarstvu zdravlja u Beču, smatra "nerazumnim toliko ograđivanje". Prema iskustvu, ova kuga se ne širi tolikom brzinom, a najviše se rasplamsa "čovekovom krivicom", odnosno preko bačenog mesa ili tokom prevoženja domaćih svinja.

Video: Ne postoji vakcina protiv afričke kuge svinja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>