• 0

Raste porodica Čuvarkuća: Zajednički domaći žig dobila 423 proizvoda

Žig se dodeljuje na tri godine proizvodima koji u sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa

  • 0
Čuvarkuća Telegraf.rs

Pravo na kolektivni žig "Čuvarkuća", kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, dobilo je još 30 prehrambenih i tekstilnih proizvoda, čime je porodica Čuvarkuća porasla na 423 proizvoda, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Savet za odlučivanje o dodeli žiga je pravo na "čuvarkuću" dodelio za 11 prehrambenih proizvoda "Ukusi moga kraja", kompanije "Merkator S", šest prehrambenih proizvoda firme "Ishrana produkt", tri vrste meda sa različitim dodacima kompanije "Hipberry and honey immunisier", kao i za 10 tekstilnih proizvoda firme "Veritas grup".

Najviše "čuvarkuća" je do sada dodeljeno prehrambenim proizvodima, žig su dobili i proizvodi metalskog, hemijskog, građevinskog i farmaceutskog sektora, a očekuje se širenje i na druge oblasti privrede.

Žig se dodeljuje na tri godine, proizvodima koji u sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>