• 7
 ≫ 

Ako ste kupili ovu Delimano slavinu, odmah je vratite, postoji opasnost od strujnog udara

 ≫ 

Još su dva proizvoda povučena juče

  • 7
Dete, dečak, strujni udar, struja Foto: Shutterstock

Juče su u Srbiji sa tržišta povučena tri proizvoda zbog loše bezbednosti. Ovo upozorenje izdao je NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine.

U pitanju su dva dečja donja dela trenerke kod kojih postoji mogućnost povrede prilikom korišćenja i Delimano slavina za trenutno zagrevanje vode.

Dečije muške pantalone "tri četvrt" marke Contrast Markoni, teget boje, za decu uzrasta od 4 do 14 godina,  na desnoj nogavici pantalone imaju štampanu aplikaciju ''dečak na skejtu'' u kombinaciji žute, tirkiz, bele i teget. Proizvod ima vrpcu za stezanje u predelu struka, provučenu kroz pojas odevnog predmeta, koja nije učvršćena za odevni predmet.

- Tokom različitih aktivnosti dece postoji mogućnost da se vrpca zakači za predmete u okolini, da dete bude zarobljeno tokom igre i da se na taj način ozbiljno povredi - stoji na portalu NEPRO.

Isto važi i za donji deo trenerke kome na levoj nogavici piše "Base 011" istog proizvođača.

Delimano slavina Delimano slavina, Foto: Nepro

Sa druge strane, oni koji su kupili Delimano slavinu za trenutno zagrevanje vode, model KDR 5E-1, serije broj : ORT20-002267, ORT20-002843, mogu da prođu mnogo gore, jer upotrebom ovog predmeta dolazi do mogućnosti strujnog udara. 

- Greška u konstrukciji proizvoda uzrokuje strukturne promene u komori za grejanje proizvoda, usled čega mala količina vode može da uđe u područje sa električnim kolom i dovede od električnog-strujnog udara - stoji u objašnjenju.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis/G.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    11. decembar 2020 | 14:54

    Horor pa kazite to na televiziji dacznaju ljudi da ne poginu!!

  • Srboljub Ninković

    11. decembar 2020 | 16:47

    Kako da se zna tip i serija kada na slavni ništa ne piše?

  • Nikola

    13. decembar 2020 | 06:47

    Hoće li se delimano javno izvijiti kupcima i upozoriti ih na opasnost ili ćemo na dnevnom nivou čitati ko je poginuo od strujnog udara?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>