• 0

Ovim "rudarima" kopanje se osladilo: Evo koliko su zaradili od drastičnog skoka bitkoina

Najtraženija kriptovaluta je u ovoj godini svoju najvišu vrednost, 19.700 dolara, dostigla 1. decembra

  • 0
Bitkoin kriptovaluta novac online Foto: Shutterstock

Bitkoin se ove godine izvanredno isplatio svima koji su ga kopali, pa je tako njihov najviši zabeležen prihod u 2020. bio 3. decembra, dva dana nakon što je ova kriptovaluta dostigla vrednost od 19.700 dolara.

Dakle, "rudari" su tog dana u svoje džepove stavili ukupno 21,76 miliona dolara. Samo u novembru, zaradili su 550 miliona dolara od uspešnog kotiranja ove rizične imovine, koja cveta u doba krize.

Prema podacima konsultantske firme "Bankr", između 9. novembra i 8. decembra rudari bitkoina su uprihodili 551,45 miliona dolara. Dnevni promet je u proseku iznosio 18,38 miliona dolara, a kako biste bolje razumeli kako rudari profitiraju od rasta bitkoina, evo jednostavne jednačine: zarađuju novac kada uspešno naprave sledeći blok transakcija.

Bitkoin je dugo "vukao" rekord iz 2017, a onda su visoke naknade za rudarenje došle ove godine, kada se vrednost bitkoina približila 20.000 dolara. Dakle, u poslednjih mesec dana, zarade za rudare su najviše od 2017. godine.

Mnogi ulagači su mu ostali verni otkako se pojavio, štaviše, nastavili su da kupuju bitkoin kada je bio na najnižim nivoima. Rast prihoda ovih rudara sada ohrabruje i druge da poklone poverenje najpopularnijem digitalnom novčiću.

Nije zanemeraljivo ni da su rudari, pre nepunih šest meseci, za jednu dovršenu transakciju dobili upola manje bitkoina. Maks Kajzer čvrsto veruje u bitkoin i smatra da je pitanje vremena kada će on zameniti tzv. fiat novac.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>