• 0

Posle godine pune pehova, ima li nade za Brensonov biznis? Karte za let u kosmos već bukirane

Više od 600 ljudi želi da leti u svemir, komercijalnim letom kompanije "Virgin Galactic". Među njima su Leonardo Dikaprio i Džastin Biber

  • 0
svemir

Foto: Unsplash

Ova godina bila je vrlo neobična i stresna, čak i za najuspešnije, a među njima je i britanski biznismen Ričard Brenson (70). Osnivač "Virgin Group" imao je nekoliko pehova u 2020, mimo gubitaka zbog turističkih turbulencija, odnosno zabrana putovanja.

Ipak, ovih dana se izgleda svi bogataši okreću kosmosu, kako zbog popularnosti, tako i zbog profita. Možda Britanac, za kojeg Forbs kaže da ima neto vrednost od skoro 5 milijardi dolara, tako želi da se vrati među "uspešne i slavne".

Njegova kompanija "Virgin Galactic" danas obavlja probni let svojih raketnih letelica za turistička putovanja u kosmos, a one kreću sa kosmodroma u Nju Meksiku, piše BBC. Ova Brensonova kompanija bi 2021. trebalo da počne s komercijalnim letovima u svemir. Zvuči zanimljivo, zar ne?

To su pomislile i mnoge poznate ličnosti, poput glumca Leonarda Dikaprija i pevača Džastina Bibera, koji su već rezervisali svoje karte za putovanje. Štaviše, to je do sada učinilo više od 600 ljudi.

Današnji probni let jedan je od tri planirana, a Brenson bi trebalo da se priključi posadi na trećem, finalnom probnom letu. Dok se to ne desi, "Virgin Galactic" mora da prođe još neke finalne korake. Pandemija virusa korona odložila je poslovne planove maltene svim biznisima, pa i ovoj firmi.

Podsećamo, u januaru ove godine pisalo se o Keti Mejsonrouž (61) koja je platila čak 250.000 dolara za putovanje u svemir, koje planira od 2005. godine. Kompanija koja joj je prodala kartu je "Virgin Galactic".

Video: Digital Pioneers: What will sustain business bring us?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>