• 0

Svi putevi vode u Teksas: Još divova napušta Silicijumsku dolinu

Fokus je na Ostinu i Hjustonu, gradovima koji su vrlo posvećeni tehnološkim inovacijama

  • 0
texas, teksas Foto: Unsplash

Nakon što je Ilon Mask, sa svojom kompanijom Tesla, rešio da "okrene leđa" Kaliforniji i utočište pronađe u fleksibilnijem Teksasu, na istu ideju je došao i gigant Orakl (Oracle Corp.).

Kompanija je saopštila da svoje sedište seli iz Silicijumske doline u Ostin, glavni grad savezne države Teksas. Zaposlenima će, međutim, dozvoliti da biraju lokaciju kancelarije u kojoj žele da rade, odnosno da li hoće da ubuduće rade od kuće.

Softverski div je rekao i da će zadržati glavna čvorišta u svom trenutnom "domu", Redvud Sitiju (Kalifornija), i na drugim mestima. Veruju da će im pomenuto preseljenje pomoći da "porastu" još više i pruže radnicima veći stepen fleksibilnosti.

U ovu državu se seli i kompanija "Hewlett-Packard", pa bi tako Teksas u budućnosti mogao postati novo tehnološko žarište. Nezadovoljstvo među gigantima je kulminiralo u ovoj krizi, jer im kalifornijski stroži propisi, po pitanju pandemije, karantina i otvaranja fabrika, "nisu išli na ruku".

Konkretno Mask je imao velike probleme, i čak tužio jedan okrug u maju, dok je Leri Elison (76), izvršni direktor Orakla, drugi najveći pojedinačni deoničar Tesle, posle Ilona Maska, i ima mesto u odboru kompanije.

Teksas je defintivno postao država u kojoj se dalje razvijaju najbolji biznisi. Podsećamo, Ilon Mask je trenutno treći najbogatiji čovek na svetu. Druga dvojica s najdubljim džepom, Bil Gejts i Džef Bezos, svoja utočišta su potražili u Vašingtonu, jednoj od devet saveznih država SAD koje oslobađaju od plaćanja poreza na dohodak.

Osim Ostina, grad Hjuston je takođe zanimljiv velikim igračima. Baš tamo "Hewlett-Packard" planira da izgradi kampus sa dve petospratnice , do 2020. godine. Oba grada su posvećena tehnološkim inovacijama.

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>