• 0

Kako je savet bivšeg šefa pomogao najmlаđem australijskom milijarderu da zaradi bogatstvo

Šef mu je ponudio i da mu čuva mesto godinu dana

  • 0
Nick Molnar

Foto: Linkedin.com/in/Nick Molnar

Nik Molnar ima 30 godina i najmlađi je australijski milijarder koji je sam zaradio sav novac, a nije ga nasledio od bogate porodice.

On je bogatstvo zaradio kao direktor kompanije „Afterpay“, platforme koja korisnicima nudi da odlože plaćanje kroz redovne instrumente plaćanja, a bez naknade.

Ove godine kompanija se prebacila na e-trgovinu zbog pandemije, nakon čega joj je vrednost skočila 1.300 odsto, što je njenog vlasnika katapultiralo među milijardere, piše CNBC. 

Ali, možda sve ne bi ispalo tako da nije bilo saveta koji je Molnar dobio od bivšeg šefa.

- On me naterao da pokušam nešto sam da uradim - kaže Molnar.

Sada već davne 2012. godine Molnar je radio kao analitičar za ulaganja u jednom investicionom fondu, a već je imao iskustva u preduzetništvu, jer je još kao student prodavao nakit preko Ibeja iz sobe na fakultetu, ali je želeo da pokrene sopstveni sajt za prodaju nakita.

- Bilo je potrebno da mi šef kod koga sam radio kao analitičar kaže „Ne znam zašto ti radiš ovde, trebalo bi da se baviš prodajom puno radno vreme" – seća se Molnar.

Novac, posao, dolari

Biznis mu je procvetao tokom pandemije, Foto: Shutterstock

Da bi mu olakšao, šef mu je ponudio da mu čuva mesto godinu dana. Iako su obojica znali da Molnar neće da se vrati na stari posao, ovo je bio važan podsticaj i vetar u leđa, kao i veliko samopouzdanje.

Sajt za prodaju i dalje je aktivan, ali tek je sa svojim narednim poduhvatom uspeo da postigne neverovatan uspeh.

Sada je Molnar taj koji daje savete.

- Divno je kada imate nekoga da vas ćušne sa strane. Uvek sam mislio da je dovoljno završiti fakultet i naći dobar posao, a ne stvarati nešto novo. Ali, tek kada rešite da napustite povlastice koje nudi korporativni posao, tek tada možete sami da napredujete – kaže Molnar.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>