• 3
 ≫ 

Ako u Nemačkoj radite na građevini, ubuduće ćete nositi srpska zaštitna odela

 ≫ 

Na samom početku pandemije, preduzeće iz Jagodine zaustavilo je svoju redovnu proizvodnju i otpočelo je proizvodnju više od 30 hiljada besplatnih zaštitnih maski

  • 3
U ovim sektorima su naši ljudi u Nemačkoj najzastupljeniji Foto: Shutterstock

- Osobe sa invaliditetom iz Srbije će proizvoditi prvo srpsko zaštitno odelo za tržište Nemačke. To je istorijska vest na koju smo svi ponosni - izjavila je Jelica Stamenković, vlasnica preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Budućnost pet", iz Jagodine.

Kako je dalje navela, u aprilu 2019. pokrenuta je proizvodnja zaštitne odeće, a "Budućnost pet" zaštitna odeća će se već 2022. godine naći na nemačkom tržištu.

- Ponosni smo na naš napredak, na naše ljude, ponosni smo na osobe sa invaliditetom koje će praviti zaštitno odelo najvećeg kvaliteta, za građevinare, električare, varioce, za sve one kojima je potreban najviši stepen zaštite u obavljanju poslova - rekla je Stamenkovićeva.

Govoreći na panelu "Šta si radio u pandemiji, tata" - posledice krize na ranjive grupe u društvu, naglasiila je da su osobe sa invaliditetom tihi heroji koji od početka pandemije nisu razmišljali o sebi već samo kako da naprave što više zaštitnih maski.

Vlasnica ovog preduzeća, koje zapošljava osobe sa invaliditetom, zahvalila se Vladi i ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na podršci, dobro postavljenom regulatornom okviru i svoj pomoći koju pružaju.

Mina Foto: Goran Zlatković

- U ovakvom okruženju sve je do nas i naših ideja, razvojnih planova i strategija. Mi u "Budućnosti pet" smo spremni za novo vreme i zato sa novim projektima ponosno idemo napred. Sav profit koji se eventualno ostvari mi reinvestiramo, radimo sve da uposlimo nove osobe sa invaliditetom ili da kupimo nove mašine i automatizacijom olakšamo ove grupe stanovništva - rekla je Jelica Stamenković.

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Budućnost pet" osnovano je sa ciljem pružanja pomoći osobama sa invaliditetom kroz zapošljavanje, njihovo osposobljavanje i ostvarivanje boljeg životnog standarda.

Na samom početku pandemije, ovo preduzeće zaustavilo je svoju redovnu proizvodnju i otpočelo je proizvodnju više od 30 hiljada besplatnih zaštitnih maski, koje su kasnije donirane gerontološkim centrima širom Srbije.

Video: Deda Đorđe još uvek šije srpske šajkače, a najprodavanija šapka stigla čak do Amerike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija bre

    15. decembar 2020 | 15:27

    Plate srpske isto. heheh

  • Alex

    15. decembar 2020 | 16:02

    A ako kojim slučajem radite na građevini u Srbiji, ne treba vam ništa od zaštitne opreme...

  • Pec

    15. decembar 2020 | 16:42

    A ja baš pre neki dan pitao gde se dedoše kineske mašine za proizvodnju maski što ih navodno dobismo " na poklon džaba" od "Brata Pinga"!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>