• 19
 ≫ 

U jeku korone, agencije Srbima nude spektakularni doček Nove godine u Beču, a hoteli zatvoreni

 ≫ 

"Provedi novogodišnje praznike pod svetlima najlepše evropske prestonice", kažu agencije. Mi kažemo da su tamo hoteli zatvoreni, i da su uvedene nove mere za ulazak u Austriju

  • 19
Bec, nova godina Foto: Beč, ponude, Pixabay

"Beč Nova godina 2021 - provedi novogodišnje praznike pod svetlima najlepše evropske prestonice! Putovanje u Beč je uvek odlična ideja, ali novogodišnja avantura u ovom gradu je poseban doživljaj koji će vas uvesti u novi januar na najlepši način", poručuju agencije u jeku korone.

U Srbiji su upravo uvedene nove mere, a tiču se dolaska i odlaska iz Srbije u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Nove mere odnose se na ulazak kako domaćih, tako i stranih državljana u našu zemlju. Imajući u vidu novogodišnje i božićne praznike od kojih nas deli još malo vremena.

Da napomenemo i činjenicu da su uveli posebne mere baš zbog dolaska/odlaska ljudi sa Zapadnog Balkana. 

I druge države uvode svoje strategije, a ministarstvo zdravlja Austrije izdalo je danas uredbu o novim pravilima za ulazak u Austriju, koja će važiti od subote, a predviđaju obavezan karantin prilikom povratka iz rizičnih regiona i zemalja.

To ipak ne sprečava mnoge da nude i dalje "super ponude" i aranžmane za doček Nove godine, uprkos svim apelima koji doslovce stižu sa svih strana. Naime, prema našim informacijama, a možete i sami da se uverite, pojedine agencije nude u većem broju aranžmane za doček u Beču.

Jedna se, istina, u međuvremenu isravila, pa je dodala na svoj zvaničan sajt, da je taj "program u pripremi". Ostale nude autobuski prevoz, uslugu vodiča i obilazak brojnih znamenosti, posle "lude noći".

Činjenica je međutim, da su hoteli u tom gradu zatvoreni za privatne goste (mogu da borave samo oni koji su na službenom putu, a i za njih su potrebne određene dozvole). Takođe, u Beču je i otkazan tradicionalni doček u centru.

Na zvaničnom sajtu turističke organizacije Beča, možete pronaći i detaljne informacije o tome. 

Posebno bi trebalo da bude obazrivi prilikom apliciranja za ovakva putovanja, jer ne bi bilo prvi put da su turisti prevareni zbog manjka informacija. Zbog toga se pre svega dobro raspitajte.

Bilo da putujete ovih dana ili ostajete u svom mestu, još jednom apelujemo da budete savesni, poštujete sve propisane mere i čuvate svoje, i zdravlje svojih porodica.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    15. decembar 2020 | 17:57

    Pa ovce su za sisanje.

  • Goran Smiljković

    15. decembar 2020 | 19:00

    Нико им не нуди хотел већ само светла велеграда ( вероватно под неком осветљеном бандером и сл.)

  • Гоги

    15. decembar 2020 | 19:31

    Окупљање на јавном месту је забрањено, ватромета неће бити :) Поздрав из Беча!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>