• 2

Srbija pozvala 2.300 radnika s biroa na posao u dva grada: Kakvo je stanje na tržištu rada?

Većina mera usmerena je ka mladima, kaže direktor NSZ

  • 2
U ovim sektorima su naši ljudi u Nemačkoj najzastupljeniji

Foto: Shutterstock

Na birou i dalje ima medicinskih radnika, veliki broj njih naći će svoje mesto, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

- Imamo i dalje na evidenciji medicinskih radnika. 2.300 smo pozvali za mesta u Batajnici i Krušvcu. Ima svih profila, ali mislim da naše tržište rada može da zadovolji potrebu za tim profilima - rekao je on.

S druge strane, u ovom periodu, s obzirom na okolnosti, Srbija nije pretrpela ozbiljne posledice kada su u pitanju svi indikatori koji ukazuju na stabilnost, rekao je on, gostujući na TV Prva.

- A to je bio rezultat mera koje je vlada ponudila poslodavcima, u vidu pomoći isplate zarade, to je sigurno pomoglo očuvanju radnih mesta. Nije došlo do prijave gubitka radnih mesta. Čak imamo i više prijavljenih - istako je Martinović navodeći da je veliki broj mera usmeren ka mladim ljudima.

Ukazuje da je naša zemlja trenutno dostigla jednocifrenu stopu nezaposlenosti, za šta je i sam bio skeptičan.

-  Treba se fokusirati na oni koji ne rade, odnosno ne na one koji u ovim okolnostima odlično rade. Verujem da ćemo sledeću godinu završti sa stabilizacijom na tržištu rada - poručio je direktor NSZ.

Video: Đorđević: Oni koji rade od kuće, imaju ista prava kao i u radnim prostorijama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>