• 6
 ≫ 

Posle toliko godina na domaćem tržištu, mnogi u Srbiji i dalje ne mogu da priušte "Rio mare"

 ≫ 

Tunjevina i pašteta ove kompanije ostaju stvar prestiža, jer su cene proizvoda visoke za prosečno stanovništvo

  • 6
Riblja pašteta, hleb

Foto: Shutterstock

Proizvodi "Rio mare", kojih na našem tržištu ima osam vrsta, ostaju nedostupni većini domaćeg stanovništva, zbog paprenih cena.

Čak i Kinder jaje, koje je mnogima bilo pojam pre 20 godina, dobilo je više kupaca kako su građani finansijski jačali, a pritom je istovremeno rasla i cena ove poslastice. Slično je i sa Nutelom, mesnim prerađevinama (npr. ćureća prsa umesto parizera), ali je "Rio mare" ostao brend za bogate.

Srbija je, u međuvremenu, počela da uvozi mnoge druge marke tunjevina u konzervi ili pašteta, ali je potpuno neverovatno da jedna pašteta - često omražen proizvod - košta toliko da prosečan Srbin nema para za nju. Čak i onda kada se počasti, štedi je maksimalno kao da je kavijar.

Mnogi će vam reći da je ova firma, koja ima fabrike u Italiji i Francuskoj, napravila "ime" od svojih proizvoda, te da oni nisu vredni te cene. Ljudima s primorja je konzervisana tunjevina čak "smešna" naspram sveže.

"Rio mare" ovde promoviše sledeće proizvode: klasičnu tunjevinu, zatim onu u sosu, obrok-salatu Insalatissime, Pate namaze, filete skuše, filete skuše sa žara, filete skuše u sosu, kao i sardine. Iako ovi proizvodi slove za ukusne i zdrave, pri čemu se, kako kažu, "tunjevina iz konzerve duplo obrađuje" - to prosečnom kupcu ne znači mnogo.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rio Mare (@riomareglobal)

 

On razmišlja može li da je plati ili ne, a ako ne može - ide dalje. Konkurencija je velika, a mnogi ne vide razliku u ukusu između tunjevine "Rio mare" i one koju proizvode druge svetske kompanije. Još manji broj je spreman da da 300 dinara za paštetu od tune.

Tuna u maslinovom ulju (160 grama) košta od 430 do 510 RSD, zavisi gde kupujete. Između 300 i 400 dinara košta obrok-salata "Rio mare", dok konkurencija slične proizvode prodaje za oko 200 dinara. Jedna korisnica Tvitera je nasmejala mnoge kada je objavila ovaj tvit.

 

Proizvodi od ribe, posebno domaće paštete, postaju sve popularniji u Srbiji, naročito tokom posta. Naš narod je inače slabo okrenut ovakvoj vrsti hrane, u poređenju s mesom, a morski plodovi (rakovi, dagnje, lignje), čini se da još nisu privukli dovoljno pažnje.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-78

    16. decembar 2020 | 20:01

    Pre par godina u prolazu kroz Italiju nakupujem rio mare proizvode za smesne pare u spar-u. Naravno u Srbiji svi misle da je to ekskluziva, ali nije....

  • Uroš

    16. decembar 2020 | 19:23

    Nema tu mnogo mudrosti, tuna komadi u biljnom ulju 170g koštaju 150din a rio mare cc250-300dinara za isti proizvod. Naročito poslednjih godina kada se na našem tržištu pojavili novi kvalitetni a povoljni proizvodi. Mislim na tunu/haringe/skušu u konzervi iz Bugarske (skroz solidni) i na proizvode iz Rusije i bivšeg sssr-a sa baltika, takođe odlični.

  • Febo

    16. decembar 2020 | 16:44

    Ja najvise volim domacu ribu,i ne zalim kad je riba u pitanju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>