• 3

Ministarka privrede: Pomoć privredi iz budžeta uticaće na rast BDP-a

Ove godine rešeno da se jedan deo novca usmeri na žensko i omladinsko preduzetništvo

  • 3
Posebna sednica Vlade Srbije Foto: ATA images

Ministarstvo privrede je za sledeću godinu za podršku privredi i nove investicije izdvojilo dosta novca i to će najviše uticati na porast BDP-a, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atnanasković na onlajn konferenciji Privredne komore Srbije o poslovnim planovima za 2021. godinu.

Ove godine je ministarstvo za podršku privredi, očuvanje likvidnosti i podsticanje zaposlenosti izdvojilo 160 milijardi dinara i time je oko 250 privrednih subjekata dobilo podršku, izjavila je ministarka.

- Za sledeću godinu je Ministarstvo u budžetu za podsticaje privredi planirano 17,6 milijardi dinara, a za podsticanje direktnih investicija više od 15 milijardi dinara. Za podršku razvoju preduzetništva izdvojeno je 2,1 milijarda, a za nekoliko programa podrške sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva odvojene su dve milijarde - rekla je ministarka Atanasković.

Dodala je da se to uglavnom odnosi na nabavku opreme početnika u poslovanju i da je ove godine rešeno da se jedan deo novca usmeri na žensko i omladinsko preduzetništvo, a da u ovom trenutku Ministarstvo radi na definisanju elemenata tog programa.

- Kada je reč o infrastrukturnim projektima regionalnog razvoja, u budžetu je planirana 1,6 milijardi i to je vrlo bitno. Ja moram reći da je unapređenje zona do sada davalo rezultate i angažovalo deo sredstava iz lokalne samouprave, što se takođe pozitivno odražava na rast BDP-a - zaključila je ministarka Atanasković.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    17. decembar 2020 | 12:47

    Kako mi moj konto raste ako iz njega drugima dajem a ne vraća mi se?

  • Toma

    17. decembar 2020 | 16:22

    Ministarka Andjelka Atanaskovic, vec na pocetku svoje ministarske karijere, po hitnom postupku je pomogla malim i srednjim preduzećima kao i ostalima da prevazidju tesku finansijsku situaciju izazvanu Koronom?! Doduse, kao iskusni privrednik vise decenija vodila je,,uspesno,, Namensku,, proizvodnju,, u Prvoj Petoletki,, Trstenik. Radeci zajedno u Petoletki, znam da je vise puta nagradjiivana u zemlji i inostranstvu,za programe koje bi joj pozavidela i mnoga imena muske populacije. A, da je to tako, njen rad godinama je pratio i Aleksandar Vucic,koji je ne slucajno, ne kao politicara vec izuzetnog masinskog strucnjaka, postavio za sada Ministarku!?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>