• 2

Bitkoin će tek da raste, sve dok ne dostigne ovaj vrtoglavi iznos

Mnogi investitori polako zaranjaju u kripto svet

  • 2
bitkoin, novac, kriptovaluta Foto: Pixabay

Kako vrednost bitkoina rekordno skače, Skot Majnerd iz firme "Gugenhajm Investments" veruje da vrednost najveće kriptovalute na svetu ima potencijal da još raste.

Nestašica bitkoina u kombinaciji sa nekontrolisanim štampanjem novca od strane Federalnih rezervi znači da bi se digitalni token na kraju mogao popeti na oko 400.000 američkih dolara, rekao je u intervjuu Majnerd, glavni direktor za investicije te kompanije.

On se oglasio istog dana kada je bitkoin prvi put prešao vrednost od 20.000 dolara, povećavajući dobitak u 2020. na 190 odsto.

- Prema našim procenama vrednost bitkoina bi trebalo da bude oko 400.000 američkih dolara - rekao je Majnerd.

- Ona je zasnovana je na ograničenoj količini i relativnom vrednovanju poput vrednosti zlata kao procentu BDP-a. Tako da Bitkoin poseduje mnoge atribute zlata, a pored toga ima i dodatnu vrednost u transakcionom smislu - dodaje on.

To je sličan argument onome što često nude oni koji podržavaju bitkoin, uključujući slavnog investitora Pola Tudora Džonsa, koji je ranije ove godine rekao da kupuje bitkoin kao zaštitu od, kako očekuje, brže inflacije. Slično tome, Majk Novograc iz kompanije Galaki Digital rekao je da digitalno sredstvo može pomoći u zaštiti od makro rizika.

Gugenhajm je među mnogim institucionalnim investitorima koji zaranjaju u kripto svet. Prošlog meseca, firma je podnela zahtev da zadrži pravo da uloži čak 10 odsto svog fonda za makro mogućnosti od 5,3 milijarde dolara u fond Graiscale Bitcoin Trust, koji ulaže isključivo u bitkoin.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    17. decembar 2020 | 16:01

    Moj bitkoin je rastao do dvadesete godine ma koliko godj ulagao u njega nije se mrdnuo ni milimetar,nezalim se ,nek ostane tako do kraja veka i no problem izdrzace svaku berzansku revoluciju😉

  • Petar

    17. decembar 2020 | 20:28

    Nešto mi to deluje kao naučna fantastika. Jeste da je vrednost Bitcoina najviša do sada, ali opet, nešto mi je ta cifra malo mnogo irealna. OK, bitcoinkupovinaprodaja raste iz dana u dan, ali 400.000... Sumnjam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>