• 0
 ≫ 

Putin: Severni tok profitabilan za Evropu. To je to, to je skoro završeno

 ≫ 

Dodao je da je ovaj projekat koristan za Evropu i posebno Nemačku

  • 0
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je projekat izgradnje gasovoda Severni tok 2 ekonomski profitabilan za Evropu i izrazio uverenje da će on biti završen.

- Ostalo je još oko 165 kilometara. To je to, to je skoro završeno. Mislim da ćemo završiti rad - rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da je ovaj projekat koristan za Evropu i posebno Nemačku a da je druga opcija kupovina mnogo skupljeg energenta, američkog tečnog naftnog gasa.

- Ne treba da budete stručnjak ili ekonomista da to vidite. To je u nacinalnom interesu Evrope i Nemačke - rekao je Putin.

On je dodao da očekuje da će nova američka administracija na čelu sa izabranim predsednikom Džom Bajdenom poštovati interese Evrope koja učestvuje u izgradnji Severnog toka 2, prenosi TAS S.

- Nadam se da će američka adminsitracija poštovati svoje partnere, saveznike, da neće insistirati da zanemare svoje nacionalne interese i da će se vratiti fer konkurenciji na međunarodnom tržištu - rekao je Putin.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>