• 5

Srbija preuzela predsedavanje Energetskom zajednicom, na čelu Zorana Mihajlović

Cilj je da Srbija u 2021, kao predsedavajuća, bude primer drugim članicama

 • 5
Zorana Mihajlović

Foto: Ministarstvo energetike

Predsedavanje Energetskom zajednicom (EZ) u 2021. godini u ime Srbije danas je preuzela potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, ona je poručila da će naredna godina biti u znaku traženja zajedničkih odgovora na energetske i ekološke izazove i boljem povezivanju u regionu.

- Svaka kriza je teška i donosi sa sobom izazove, takva je bila i 2020. u kojoj je Crna Gora predsedavala EZ. Ali, verujem da će 2021. biti godina oporavka. Očekuju nas velike promene u energetskom sektoru, na kojima ćemo raditi svi zajedno, od povećanja energetske efikasnost, zelene energije, i dekarbornizacije kao možda najvećeg izazova u našem regionu - rekla je ona posle današnjeg sastanka Ministarskog saveta EZ.

Naglasila je i da je cilj da Srbija u 2021, kao predsedavajuća, bude primer drugim članicama, kako u donošenju i primeni regulative u oblasti energetike i klimatskih promena, tako i u sprovođenju reformi i stvaranju modernih i efikasnih energetskih kompanija.

- Radićemo i na bržem regionalnom povezivanju u oblasti energetike, a koje je važno i na našem putu kao regiona ka članstvu u EU. Samo zajedno možemo dati prave odgovore na energetske i ekološke izazove sa kojima se čitav svet susreće - rekla je ona.

Poželela je svima da se sledeće godine na narednom sastanku Ministarskog saveta u Beogradu pohvale rezultatitma koji neće izostati.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Ahahaha

  17. decembar 2020 | 15:06

  Bahshahshauhaha 😂😂😂👌

  5
  2

  Podelite komentar

 • Nema predaje

  17. decembar 2020 | 20:05

  Još jedna potvrda da će totalno da nas razbucaju. Kakva zelena energija i gluposti koje se pričaju, ovo je samo uvod i opravdanje za konačnu privatizaciju EPS-a, naravno od belosvetskih drparoša.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Aca

  17. decembar 2020 | 17:14

  Ova Zorana unistava SNS!!!

  2
  0

  Podelite komentar