• 2
 ≫ 

Vesić: PKS ima podršku Grada Beograda, treba naći način da kafići i maloprodaja rade i vikendom

 ≫ 

Zamenik gradonačelnika Beograda kaže da se vidi "svetlo na kraju tunela, te da ćemo veoma brzo imati vakcine i vratiti se normalnom životu"

  • 2
kafa, kafić Foto: Pixabay

- Grad Beograd podržava predlog Privredne komore Srbije da se nađe način da vikendom rade maloprodajni objekti - rekao je zamenik gradonačelnika, Goran Vesić.

Isto važi i za ugostiteljske objekte, ali i za svu industriju koja zavisi od maloprodaje i koja se nalazi u teškom stanju, dodao je on.

- Apelovaćemo na članove Kriznog štaba da se nađe način za duže radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata vikendom, makar kao i radnog dana. Imamo razumevanja za očuvanje javnog zdravlja, ali moramo, kao i uvek, da nađemo meru između očuvanja zdravlja građana i rada privrede. Ako privreda ne bude radila, neće biti novca, ni za čuvanje javnog zdravlja - istakao je Vesić.

On je dodao da se vidi "svetlo na kraju tunela, veoma brzo ćemo imati vakcine i vratićemo se normalnom životu, zbog čega je važno da u predstojećim mesecima očuvamo privrednu aktivnost jednako kao i zdravlje ljudi".

- Republika Srbija je do sada više od šest milijardi evra dala privrednicima i građanima kako bi lakše preživeli sve posledice epidemije. Zato će stav Beograda za predstojeću sednicu Kriznog štaba biti podrška Privrednoj komori da se omogući rad vikendom, makar do 17 sati, koliko je i radnim danima i to ne samo maloprodajnim objektima već i ugostiteljima - kazao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Iskoristio je ovu priliku i da apeluje na građane da slavu Sveti Nikola provedu u krugu porodice. Situacija u vezi sa kovidom-19 u glavnom gradu bolja je nego ranije, ocenio je Vesić, i za danas najavio sastanak sa predstavnicima Crvenog krsta, kako bi se dodatno pomoglo ljudima koji čekaju ispred kovid ambulanti.

Ideja je da se u šatorima postave dodatne grejalice, angažuju ljudi da besplatno poslužuju kafu i čaj, obezbedi ćebad i slično, a sve u cilju da se olakša čekanje na preglede, kazao je Vesić.

Video: Novak Ðoković poklonio KBC Dragiša Mišović najsavremeniji skener

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    18. decembar 2020 | 09:09

    Samo na sebe mislite, briga vas ko ce i kako prehraniti porodicu

  • Djokara23

    20. decembar 2020 | 16:48

    Sta bi sa "najboljim" BDP u Jevropi?!? Dva vikenda zatvoreno I kukanje, u Evropi zatvoreno Sve meseca Dana!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>