• 0

Mali: Razgovarao sam sa Džonom Jovanovićem, očekujemo da garantna šema krene na proleće

Ministar finansija Srbije je ranije napomenuo da bi do kraja januara trebalo da potpiše sporazum sa DFC-om za finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima, u vrednosti od oko 1,1 milijardu dolara

  • 0
TURIZAM UGOSTITELJSTVO MINIMALAC Siniša Mali / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar finansija, Siniša Mali, razgovarao je sa direktorom kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, Džonom Jovanovićem, o novoj garantnoj šemi za kreditiranje srpskih preduzeća.

- Dogovaramo buduće zajedničke aktivnosti, između ostalog i novu garantnu šemu, koja će dodatno pomoći našoj privredi da obezbedi neophodnu likvidnost - objavio je Mali na svom Instagram profilu.

Mali je ranije napomenuo da bi do kraja januara trebalo da potpiše sporazum sa DFC-om za finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima, u vrednosti od oko 1,1 milijardu dolara.

- Oko milijardu do 1,1 miljardu dolara ukupna je vrednost garantne šeme kredita i direktne podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Očekujem da već na proleće počne realizacija garantne šeme - istakao je ministar finansija u Vladi Srbije.

Podsećamo, Džon Jovanović je sredinom oktobra rekao da je imao "vrlo konstruktivan razgovor i sa ministarkom Zoranom Mihajlović". Tada su govorili o većim projektima, u koje bi DFC mogao da uloži dodatni novac.

Međutim, Jovanović kaže da se razgovaralo i o dugoročnijim projektima. Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije, Adam Boler, svojevremeno je rekao da je DFC odvojio milione dolara za projekte, ali da su najznačajniji novi, jaki i snazni odnosi Srbije i SAD

Video: Zorana Mihajlović: Formiran tim koji će raditi sa DFC 24 sata dnevno

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>