• 1

U Kinu više ne može bilo ko da ulaže: Od sada će ozbiljno da preispituju sve strane investicije

Ovo je, tvrde, u skladu sa međunarodnom praksom

  • 1
novac, ekonomija, kina, juan Pixabay.com

Kina je danas objavila pravila za preispitivanje stranih investicija zbog nacionalne bezbednosti, što su potencijalno široke mere koje, kako navodi, ne predstavljaju protekcionizam.

Sistem preispitivanja, koji je najavila Komisija za nacionalni razvoj i reforme (NDRC) pokriva strana ulaganja u vojni sektor i sticanje kontrolnih udela u sektorima kao što su energetika, prirodni resursi, poljoprivreda, internet tehnologija i finansijske usluge, preneo je Rojters.

Samo zatezanjem ograde protiv bezbednosnih rizika Kina može da postavi čvrste temelje za novu rundu šireg i dubljeg otvaranja, saopštila je Komisija.

Ovo je u skladu sa međunarodnom praksom i pomoglo bi uravnoteženju ekonomske koristi daljeg otvaranja kako bi se osigurala nacionalna bezbednost, naveo je NDRC.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    19. decembar 2020 | 13:57

    Озбиљна држава а не као ми ! У време кад је све на батерије ми рудник литијума дали странцима који су у свету познати као фирма која све искористи и остави загађену природу и пустош.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>