• 11
 ≫ 

Vasilije Mićić, vlasnik Puteva i Palisada izgubio bitku s koronom u Rusiji, gde je godinama poslovao

 ≫ 

Mićićeva firma izradila je rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u gradu Valdaj, kao i rezidenciju Borisa Jeljcina u Sočiju

  • 11
vasilije micic Foto: putevi-l.ru

Vasilije Mićić (76), vlasnik građevinske firme "Putevi Užice" i hotela "Palisad" na Zlatiboru, preminuo je jutros u Moskvi od posledica infekcije korona virusom.

Mićić, verovatno najveći privrednik zapadne Srbije, zbog komplikacija izazvanih virusom lečen je u najboljim moskovskim bolnicama, poslednjih sedam dana bio je na respiratoru, ali nije uspeo da pobedi bolest, preneo je danas ranije Blic Biznis.

Vlasnik građevinskog giganta rođen je u zlatiborskom selu Rožanstvo, ceo radni vek proveo je van Srbije, a prvi poslovi njegove firme u inostranstvu vezani su sa Irak.

Mićić je od devedesetih godina živeo u glavnom gradu Rusije, a širom ove zemlje njegova firma imala je unosne poslove.

"Putevi Užice" su širom Rusije izgradile preko dva miliona kvadrata stambenih, poslovnih, hotelskih, naučno-obrazovnih objekata. Slične poslove ovo preduzeće je imalo i u drugim gradovima.

Mićićeva firma izradila je rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u gradu Valdaj, kao i rezidenciju Borisa Jeljcina u Sočiju. Učestvovala je u gradnji aerodroma i olimpijskog sela u Sočiju. Na desetine hiljada radnika iz Srbije, pretežno iz Užica, zahvaljujući Vasiliju Mićiću i njegovim preduzetničkim sposobnostima zarađivalo je u Rusiji.

Njegovoj firmi godinama unazad poveravani su poslovi izgradnje saobraćajnica širom Srbije. Takođe, iza Mićićevih "Puteva" su ostale i građevine u Izraelu i Alžiru.

Mićić je 2003. kupio "Palisad" i oronuo objekat pretvorio u moderan hotel. Izgradio je četiri fudbalska igrališta na Zlatiboru, a u planu mu je bilo da pravi još deset. Bio je finansijer FK "Jedinstvo Putevi" iz Užica, ktitor nekoliko crkvi u užičkom kraju, sponzor mnogih akcija, donator između ostalog i Opšte bolnice Užice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>