• 15

Evo do kada će da rade kafići i tržni centri i na koji način: Detalji predloga Kriznog štaba

Kulturne ustanove ostaju da rade do 21 sat

 • 15

Palati Srbija u 8 sati sastali su se članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i  odlučili da produže rad ugostitelja i tržnih centara. Sledeí korak je da Vlada danas usvoji njihove predloge.

Do petka će rad tržnih centara, kafića i restorana biti produžen do 20 sati. Ova mera za sada je oročena do petka.

Član Štaba epidemiolog Branislav Tiodorović napominje da na snazi ostaju sve epidemiološke mere koje tokom kupovine moraju da se poštuju.

On je istakao da je mere stupaju na snagu odmah, ali su oročene do petka, a da će ovih pet dana poslužiti da se analizira i proceni epidemiološka situacija, od čega će zavisiti da li će mere biti produžene, promenjene ili dopunjene.

- Vrlo je važno da kovid redari sprovode kontrolu u tržnim centrima onako kako treba i kako je predviđeno. Takođe, podržaćemo da sve uslužne delatnosti radnim danima rade do 20 časova, jer je ro očigledno potreba stanovništva da koristi njihove usluge uz poštovanje svih mera. Kafići i restorani mogu raditi do 20 časova uz poštovanje svih mera koje su svima dobro poznate, bez korišćenja muzike u bilo kom smislu - rekao je prof. dr Tiodorović i objasnoo da se uz muziku virus lakše prenosi.

On je objasnio da se uz muziku virus lakše prenosi.

Od je dodao da je ovakva odluka doneta jer je došlo do smanjenja broja prvih pregleda u kovid ambulantama.

Kulturne ustanove ostaju da rade do 21 sat, kako je odlučeno na sednici koja je održana prošlog petka.

O merama za Novu godinu u petak

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da se razmišlja o novogodišnjoj noći i da će mere zavisiti od epidemiološke situacije.

On je, posle današnje sednice Kriznog štaba, rekao novinarima da će o merama za Novu godinu moći nešto određenije da se kaže u petak, za kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

- Intenzivno se razmišlja o tome, ali to će zavisiti od epidemiološke situacije. O tome ćemo tek u petak moći da kažemo nešto određenije - naveo je Tiodorović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Gotila

  Ovih nebuloza sta je ovo

  2
  0

  Podelite komentar

 • Žarko

  I kako sad, od kad kreće ovo novo radno vreme danas ili sutra

  3
  0

  Podelite komentar

 • Džigi Bau

  Zbog tih istih Stranaca na koje se diže Hajka sad se otvara sve živo da bi im se uzele malo pare jer njih drma nostalgija i ne žale . . . . Da su pametni kako nisu pa da ne potroše ni dinar.

  12
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke