• 2
 ≫ 

Dok traje sednica Kriznog štaba, iz grada apeluju da bude produženo radno vreme kafića i prodavnica

 ≫ 

Vesić je rekao kako je ova bitka podjednako važna kao i borba za javno zdravlje

  • 2
NOVE MERE korona virus ZATVARANJE Kafici Trzni centri Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Dok uveliko traje nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, Grad Beograd jođ je jednom predložio da mere budu relaksirane.

Ovaj put se na svom Fejsbuk profilu kriznom štabu obratio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je predložio da bude produženo radno vreme kako maloprodajnih objekata tako i ugostitelja.

- Moramo da održimo rad ovih privrednih grana tokom epidemije i da sačuvamo radna mesta za žene i muškarce koji rade u ovim granama privrede - objavio je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je dodao kako je ova bitka podjednako važna kao i borba za javno zdravlje. 

Krizni štab je zasedao i u petak, međutim, doneta je samo odluka da se produži rad kulturnih ustanova do 21 sat. Tako su i tokom tek završenog vikenda, radile samo prodavnice prehrambene robe, pumpe, apoteke, dok su svi ostali objekti bili zatvoreni.

Почиње седница Кризног штаба у Палати Србија.Град Београд и Привредна комора Србије предлажу да мере буду релаксиране...Posted by Горан Весић on Sunday, December 20, 2020

Ublažavanje ostalih mera ostavljeno je za danas, kako bi se u potpunosti sagledala epidemiološka situacija, odnosno da li su mere, koje su na snazi dale efekat kakav se očekivao.

Epidemiolozi su juče izjavili da je došlo do blagog poboljšanja epidemiološke situacije, ali da je zdravstveni sistem i dalje prenapregnut.

Video: Beograd se zaključao u 17h: Stupile na snagu nove mere

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>