• 0
 ≫ 

Ilon Mask je samo jednim tvitom o šaljivom rivalu bitkoina podigao njegovu vrednost za 20 odsto

 ≫ 

On je u svojoj biografiji na ovoj društvenoj mreži dodao da je i bivši direktor Dogecoina

  • 0
Dogecoin

Foto: Shutterstock

Nešto što je počelo kao šala, kao parodija na temu kriptovaluta inspirisana smešnim internet "mimom", preraslo je u pravu kriptovalutu, a od kako je ova valuta postala tema tvitova Ilona Maska, njena vrednost skočila je za 20 odsto.

Prvi čovek Tesle šalio se juče na tviteru sa bitkionom, pa je u jednom trenutnu uzviknuo "Dogecoin", napisavši u tvitu "Jedna reč: Doge".

Ovaj tvit je podigao vrednost deogecoina za 20 odsto i uvrstio ga u najtraženije pojmove na tviteru. Tehnološki milijarder otišao je i korak dalje, pa je u svojoj biografiji na ovoj društvenoj mreži dodao da je i bivši direktor Dogecoina, piše CNN. 

Mask je o dogekoinu tvitovao nakon što je bitkoin dostigao najveću vrednost ikada, dostigavši 24.000 dolara.

Ovo nije prvi put da je Mask tvitovao o dogecoinu. Isto je učinio i u julu, kada je napisao reči "Neizbežno je", uz sliku psa koji predstavlja ovu kriptovalutu koji se nadvija nad celim finansijskim sistemom. Tvit je tada podigao vrednost valute za 14 odsto.

 

Dogekoin je nastao 2014. godine kao parodija na poznati mim "doge" koji je uključivao sliku psa rase šiba inu. Iako je ovaj virtualeni novčić nastao kao šala, njegova trenutna vrednost iznosi 570 miliona dolara.

 

Mimovi (MEME) su jpg ili gif formati, ponekad i video klipovi, sa propratnim tekstom, a svaki mim je zasnovan na jednom konceptu, koji svaki korisnik može da menja, ali ne sme da remeti osnovnu strukturu. Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike.

Video: Svemirska raketa Ilona Maska doživela krah: Umesto na Marsu, završila u delovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>