• 5
 ≫ 

Čadež: Prihvaćen predlog privrede, ukinuto ograničenje za trgovine

 ≫ 

Očekuje se da je promet tokom mera pao za 50 odsto

  • 5
MERE PREDSTAVLJANJE MALI Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produženo je do 20 sati, do petka, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ističe da je to važna vest za privredu, pošto će doneti trgovcima i proizvođačima više posla i prihoda.

- To znači više posla i prihoda i za radnike, ali i više prihoda za državu - rekao je Čadež gostujući na Prvoj.

Kaže da će ta mera omogućiti privrednicima da malo poprave kraj ove godine u svojim bilansima, ali da će se svakako ostetiti to što su od 3. decembra bile na snazi mere koje su onemogućile trgovicma da rade vikendom.

Čadež je dodao da će se tek krajem decembra videti koliki je bio pad prometa, ali da se očekuje da je to oko 50 odsto.

Ipak, ima sektora koji beleže rast, kao što su IT, zatim farmaceutska industrija od osam do 10 odsto, trgovina hranom od 2,3 do 2,5 odsto, naveo je on.

Povodom najave da će se u petak odlučivati o novim merama odnosno da li će raditi lokalni i radnje tokom predstojećeg vikenda, Čadež kaže da je molba PKS da im se dozvoli rad, pošto je taj sledeći vikend naročito značajan po prihodima za privrednike.

Upitan šta će se dešavati od januara pošto ističu mere koje su predviđale da se ne otpuštaju radnici u firmama koje su ih koristile, Čadež je rekao da će svakako jedan deo ljudi ostati bez posla.

Navodi da verovatno u 2021. godini neće biti mogućnosti da se ponove sveobuhvatne mere kao što su bile ove godine, ali da da su moguće neke drugačije i fokusirane mere na one najugroženije.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. decembar 2020 | 11:27

    Posle prvog slede otakazi zaboravio si da kazes....

  • M

    21. decembar 2020 | 11:17

    Jel Vi zahtevate od naroda da postuje odluke kriznog staba ili zahtevate da narod ide u kupovinu po trznim centrima --- AMAN ODLUCITE EE

  • J...

    21. decembar 2020 | 12:29

    Tacno je da je promet pao za 50%!imam malu trgovinsku radnju i sve tekuce rashode!!!zasto ste zatvorili radnje van trznih centara!da nas unistite!???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>