• 0

"Dragi Мarko, za tebe smo pripremili ponudu, samo potpiši": Širi se posao prodaje ličnih podataka

Poseban problem sa ovim imaju građani Italije

  • 0
GPDR, Bezbednost, Internet, Licni podaci, Hakeri, Virus, iPhone, Tech

Foto: PIxabay.com

GPDR, Bezbednost, Internet, Licni podaci, Hakeri, Virus, iPhone, Tech

Foto: PIxabay.com

Više od stotinu raznih italijanskih firmi i kompanija prodaje i preprodaje lične podatke građana, i taj posao je u porastu, a zarade se mere milionima evra, objavila je danas agencija Agi.

Na mail adrese italijanskih građana svakodnevno stižu desetine elektronskih poruka u kojima se nudi i prodaje sve i svašta, od osiguravajućih polisa, krečenja stana, automobila, kozmetike, i raznih usluga. Alarmanto je da je sve više poruka onih koji se bave zelenašenjem.

To, zaključuje agencija, ukazuje da su zbog zdravstvene i ekonomske situacije, mnogi građani u teškoj finansijskoj krizi i da pribegavaju pozajmicama koje ih vode u novo, beskonačno zaduživanje.

Poruke o “svežem novcu”, “povoljnim” kreditima, “personalizovanoj” pozajmici i slično stižu u formi u kojoj obično banke šalju informacije svojih komitentima.

Pošiljaoci se obraćaju primaocima kao da su stari poznanici i oslovljaju sa imenom i prezimenom, na primer “dragi Marko, za tebe smo pripremili ponudu, samo potpiši”.

Za sada ne postoji zakon koji bi regulisao ovu oblast i jedni način odbrane je da se recimo od 15 dnevnih mail poruka, izbriše 10 koje na vašu adresu dolaze, jer je neko i negde prepisao vašu mail adresu, pa je prodao i taj lanac se sve više širi.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>