• 0

Burger King ponudio jeftin jelovnik: Ove četiri stvari koštaće po dolar

Burger King uplaćuje mušterijama po dolar na njihove digitalne račune

  • 0
Burger King

Burger King / Foto: Shutterstock

Burger King je osmislio nov jelovnik od jednog dolara, udarajući tako kontru lancima restorana brze hrane koji su u poslednje vreme kupce gurali ka skupljim obrocima, kako bi podmirili troškove rada.

Meni za dolar, koji stupa na scenu 28. decembra, sadrži četiri stavke: čizburger sa slaninom, mali pileći sendvič, pomfrit i sok. Ova obrok osmišljen je u trenutku kada ekonomska nesigurnost nastavlja da pogađa milione Amerikanaca, kao mera koja bi im olakšala odlazak u restoran brze hrane.

- Za razliku od drugih sličnih menija, sve stavke na novom meniju Burger Kinga koštaju po dolar. I to je to - napomenuli su u ovoj kompaniji aludirajući na to da njihova konkurencija ima u ponudi jeftinije stvari na jelovniku, ali samo ako uzmu neki skuplji proizvod.

Kako bi promovisao ovu ponudu, Burger King uplaćuje mušterijama po dolar na njihove digitalne račune.

Skok cena namirnica na tržištu, ali i cena poslovanja, doveo je do toga da obroci za dolar nestanu sa jelovnika prethodnih godina.

burger

Burgeri za dolar, Foto: Pixabay

Restorani brze hrane nude velike popuste kroz aplikacije, dok razvijaju svoje digitalne servise i prikupljaju podatke o svojim mušterijama kako bi mogli da im kreiraju personalizovane kupone.

Kompanija koja poseduje Burger king kaže da se ovaj lanac mučio tokom pandemije. Prodaja je tokom tri meseca, zaključno sa septembrom, opala za 7 odsto. Burger King je na to odgovorio tako što je napravio još promena tokom pandemije, pa je otvorio restorane koji imaju "drive-thrus", prozore za kupljenje hrane kolima, mesta za uzimanje dostave, kao i šaltere za kupovinu hrane.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>