• 0
 ≫ 

Tramp zapretio da neće potpisati paket pomoći ugroženima pandemijom: Traži je za druge

 ≫ 

Američki Kongres je juče usvojio zakon o ekonomskoj pomoći vredan skoro 900 milijardi dolara

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp zapretio je da neće potpisati paket pomoći ugroženima pandemijom. Traži da budu povećani iznosi pomoći za pojedince i parove, prenosi Tanjug.

Tramp smatra da bi zakon trebalo izmeniti kako bi se povećala iznos podsticaja.

- Zakon koji sada planiraju da vrate na moj sto je mnogo drugačiji nego što je očekivano. To je zaista sramota - rekao je Tramp u video poruci objavljenoj na Tviteru.

Tramp je od Kongresa zatražio povećanje iznosa podsticaja na 2.000 dolara za pojedince i 4.000 dolara za parove, umesto "smešno niskih" 600 dolara za pojedince, koliko je navedeno u predlogu zakona, prenosi Rojters.

Tramp se požalio i zbog novca koji je obezbeđen za strane države, Smitsonovski institut, koji predstavlja grupu muzeja i istraživačkih centara pod uprave SAD, kao i za uzgoj ribe.

- Tražim, takođe, od Kongresa da se odmah reši rasipničkih i nepotrebnih delova ovog zakona i da mi pošalje primeren zakon, ili će naredna administracija morati da donese paket mera za pomoci za Kovid-19. A možda ću ta administracija biti ja -, poručio je Tramp, koji i dalje insistira da je pobedio na izbrima u novembru.

Tramp, koji će napustiti funkciju predsednika 20. januara kada izabrani predsednik Džo Bajden položi zakletvu, nije koristio reč "veto" u svom obraćanju.

Američki Kongres je juče usvojio zakon o ekonomskoj pomoći vredan skoro 900 milijardi dolara, kojim će se pomoći pojedinačno državljanima SAD, ali i privatnim firmama koje su pogođene pandemijom korona virusa.

Predstavnički dom i Senat su usvojili i zakon koji se odnosi na finansiranje vladinih agencija, a predsednik Donald Tramp treba da potpiše zakon narednih dana, preneo je AP.

Paket pomoći, predstavljen u ponedeljak popodne, "projurio" je kroz Predstavnički dom i Senat za samo nekoliko sati, dodaje AP.

Senat je prihvatio paket ekonomske pomoći glasajući 92:6 u korist zakona, nakon što ga je prethodno Dom odobrio glasanjem 359:53.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>