• 0

Uskoro slave 50 godina postojanja, a u to ime otvaraju još 22.000 kafeterija

Među novim zamislima, kao što smo već pisali, nalaze se i mobilne kućice, odakle će se uzimati kafa za poneti

  • 0
starbaks

Foto: Unsplash

Kompanija koja je pretrpela finansijske gubitke tokom pandemije, ali i delila besplatnu kafu svim radnicima koji su na prvoj liniji fronta - i to u više navrata, sprema ambiciozne planove za narednu deceniju.

Naime, lanac kafeterija Starbaks do 2030. ima cilj da otvori još 22.000 objekata širom sveta, a podsetili su da trenutno imaju čak 33.000 kafeterija.

Među novim zamislima, kao što smo već pisali, nalaze se i mobilne kućice, odakle će se uzimati kafa za poneti. Tu ideju je dodatno "podržala" pandemija virusa korona, a troškovi za kompaniju su svakako manji.

Pritom, mnogi zaposleni koji su navikli da kupuju kafu na putu do posla, svakako ne mare da li je kupuju u mobilnoj kućici ili prostranom objektu.

"Iako rastemo iz velike baze, imamo dovoljno prostora da širimo svoju mrežu restorana tamo gde naš brend nije dostupan", rečeno je iz Starbaksa. Takođe, dodaju, cilj je da se otvaranjem novih kafeterija smanji pritisak koji trpe postojeći lokali.

Starbaks je, inače, jedna od kompanija koja se nalazi u slavnoj korpi S&P 500, kojoj pripadaju najveće američke kompanije. Cena njene deonice trenutno je oko 102 dolara, a kompanija je osnovana pre skoro 50 godina (31. marta 1971. godine).

Video: Evo kako izgledaju kafe od 400 dinara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>