• 3

Igra je gotova za Amerikance: "Svet više ne želi vaš dolar"

Čak i oni koji rade, mučiće se sa rastom troškova

  • 3
Dolar dolari novac pare devize finansije

Foto: Tanjug/AP

Indeks dolara probio se ispod 90 prošle nedelje prvi put od proleća 2018.  To što sve više slabi znači da dolazi do velikog pada za zelene novčanice 2021. godine, kaže veteran i berzanski broker Piter Šif.

- I neće se završiti 2021. Ovo će biti još jedno višegodišnje tržište medveda za dolar -  rekao je u svom podkastu. Prema Šifu, izbrisaće se rekordni najniži nivo indeksa dolara iz 2008. godine koji je iznosio 71,58.

- Dakle, pred nama je dug put do poptunog pada. Imamo oko 20 bodova. Ali onda je to još veći udar -

Istakao je da slabo tržište rada vrši veći pritisak na Kongres i Federalne rezerve da nešto urade.

- Naravno, ono što rade je samo da stvore više inflacije jer nekako misle da postoji kompromis, a ako imamo veću inflaciju, imaćemo manje nezaposlenosti. U stvarnosti ćemo imati više nezaposlenosti zbog veće inflacije. Pa čak i ljudi koji su zaposleni patiće zbog rastućih životnih troškova -

Slabost u dolaru trebalo bi da bude znak upozorenja da se igra završava za Fed i sav novac za štampu i kvantitativno ublažavanje, rekao je Šif Postoje dobre šanse da bi bilans stanja regulatora mogao da uništi 10 biliona dolara do kraja 2021. godine.

Prema ekonomisti, jedini razlog zbog kojeg američka ekonomija funkcioniše je precenjeni dolar. - Jedini razlog zbog kojeg je Fed uspeo da se izvuče sa svim podsticajima je taj što je svet omogućio otkupljivanje svih tih dolara. Ali sada kada svet ne želi te dolare i ceo ovaj proces će se razotkriti.

Video: Skoro pa prozirni dijamant košta 14 miliona dolara. Koliko bi koštao da je bez greške?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Mene više brine što je jedan Američki predsednik do skora rekao, "Ako pukne dolar i ako propadne njegova vrednost, povlačimo ceo svet za nama " ! A to bi značio monetarni slom svih valuta sveta, totalno rasulo i anarhija nevidjenih razmera!

  • Мићко

    Очекује се пад долара. Треба га продати

  • Petar

    Nova virtuelna valuta zvana Pi izlazi na berzu do kraja 2021. Zato kopajte

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke