• 0
 ≫ 

Okićeni izlozi u koje nema ko da gleda: Sumorna slika u SAD, tek po neki kupac na ulicama

 ≫ 

Dan pred katoličko Badnje veče, građani Sjedinjenih Država se povlače u izolaciju, nije im do slavlja, a ni do šopinga

  • 0
njujork Foto: Tanjug/Mark Lennihan

Ovih dana u Sjedinjenim Državama je šarolika slika: za ulagače u bitkoin neizvesna, za kupce i narod depresivna, za vlasnike objekata - napeta, dok zdravstvena kriza ne prolazi.

Jedan od najsrećnijh, najživljih gradova na svetu, danima unazad je utihnuo, pa se tako na ulicama Njujorka više ne može naleteti na dobro poznatu gužvu. Dan pred katoličko Badnje veče, kupcima nije do šopinga, ali ni do slavlja. Umesto toga, mnogi se okreću "sezoni izolacije".

Kongres je u ponedeljak popodne usvojio zakon vezan za novi paket novčane pomoći, vredan skoro 900 milijardi dolara, a namenjen pojedincima i firmama, ali sada Tramp pravi problem, tj. ima svoje uslove.

Sve u svemu, napeta atmosfera se prenosi i na berze, ali i na život Amerikanaca. Dana 19. decembra trebalo je da se desi "Super subota", kao vikend pred katolički Božić kada prodaja doživljava bum, ali je došlo do pada, usled loših vesti sa svih strana.

Restorani su takođe u problemu, ali uz novi paket pomoći možda ima nade. On podrazumeva direktnu stimulaciju od 600 dolara za većinu Amerikanaca i novu rundu subvencija za teško pogođena preduzeća, restorane i pozorišta. Ipak, ljudi generalno manje posećuju ove uslužne objekte.

los anđeles Foto: Tanjug/Damian Dovarganes

Na fotografiji iznad vidimo jednog jedinog čoveka na ulici, koji prolazi pored popularnog restorana "Yang Chow" u Los Anđelesu. Podsećamo, za oko 17% američkih restorana karantin uveden zbog korone - bio je fatalan.

Novi izveštaj pokazuje da bi 10.000 restorana moglo da zaključi poslovanje zauvek, do kraja ove godine. SAD su i dalje među najugroženijim zemljama kada je reč o rasplamsavanju virusa.

Video: Čuvena jelka ispred Rokfeler centra nikad gore nije izgledala: Kažu da savršeno opisuje 2020. godinu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>