• 0

Država prodaje plac na Voždovcu, izdaje stanove u Beogradu i Novom Sadu: Ovo su detalji i cene

Svi zainteresovani za plac moraju da uplate depozit u visini od od 2.340.000 dinara

  • 0
građevina

Foto: Unsplash

Državno građevinsko zemljište na Voždovcu ponuđeno je na prodaju radi izgradnje po početnoj ceni od 40.000 dinara za kvadratni metar, objavila je Republička direkcija za imovinu.

Površina državnog placa je 585 metara kvadratnih, a početna cena za parcelu iznosi 23,4 miliona dinara.

Parcela se prodaje javnim prikupljanjem ponuda koje se mogu dostaviti do 19. januara, navela je Republička direkcija za imovinu.

Svi zainteresovani moraju da uplate depozit u visini od od 2.340.000 dinara. Kriterijum za ocenjivanje ponuda je najviša ponuđena cena po metru kvadratnom.

Početni iznos cene za otuđenje zemljišta utvrđen je u visini tržišne vrednosti po metru kvadratnom građevinskog zemljišta, a na osnovu procene Ministarstva finansija - Poreske uprave.

Prodajna dokumentacija preuzima se u prostorijama Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije svakog radnog dana od 11 do 14 časova, od 23.12.2020. godine do 14.01.2021. godine.

Prilikom preuzimanja prodajne dokumentacije ovlašćeno lice ponuđača je dužno da dostavi dokaz o uplati 10.000 nepovratnih dinara na račun Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije,

Ponuda se dostavlja u zatvorenoj koverti sa naznakom "NE OTVARATI". Ponuda je nepotpuna ako ne sadrži sve što je propisano, ako nisu priložene sve isprave kako je predviđeno javnim oglasom ili su podaci dati suprotno objavljenim uslovima.

Novogodišnja rasveta u Novom Sadu

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ukoliko na oglas pristigne jedna ponuda, ista će se uzeti u razmatranje. Nepotpune i neblagovremene ponude, neće biti uzete u razmatranje. 

Traže se zakupci za 17 državnih stanova i kuća

 

Republička direkcija za imovinu ponudila je u zakup preko prikupljanja javnih ponuda 17 nekretnina u Beogradu i po jednu u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, a početni iznosi zakupnine su od 43 evra do 2,8 hiljada evra.

Među 15 u zakup ponuđenih stanova i porodičnih kuća u Beogradu najviši početni iznos zakupnine od 2,8 hiljade evra je za stan od 224 metra kvadratna u porodičnoj stambenoj zgradi u Ulici Augusta Cesarca.

Porodična stambena zgrada od 282 kvadrata u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića ponuđena je u zakup po ceni od 980 evra.

Pisane ponude zainteresovani za zakup državnih nekretnina među kojima su i prostor za poslovanje u zgradi policije i garaža mogu biti podnete do 6. januara.

Video: Dvorac koji krije velike tajne: Izgradio ga čuveni srpski junak koji je oslepeo na Solunskom frontu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>