• 1

Napreduje izgradnja mosta na Savi: "Kаšnjenja su nadoknađena, idemo ispred roka"

Realizacije radova na mostu ide ispred planirane

  • 1
Tomislav Momirović, Aleksandar Antić, Šabac obilazak radova most

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je danas radove na izgradnji novog mosta na Savi kod Šapca, u okviru budućeg autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, i istakao da su ubrzani radovi i nadoknađeno kašnjenje.

Trenutna realizacija radova na mostu, koji će biti dug oko 1,3 kilometra, iznosi 28 odsto, što je za dva procenta više nego što je planirano do kraja godine.

- Realizacije radova na mostu ide ispred planirane, postigli smo bolje rezultate nego što smo očekivali. Uspeli smo da neka kašnjenja iz prošlosti nadokandimo i da konačno ovaj projekat stavimo u pravi kolosek - rekao je Momirović novinarima.

Moramo da završimo ovaj projekat u predviđenim rokovima i pre toga, poručio je Momirović. Ranije je najavljeno da će gradnja mosta biti završena krajem 2022. godine.

Zahvalio je direktoru Koridora Srbije Aleksandru Antiću jer je, kako je rekao, dao odlučujući doprinos da se taj projekat vrati "na pravi kolosek".

- Ovaj projekat spada u plan razvoja Srbija 2025 koji je promovisao predsednik Republike i mi moramo da ga završimo u predviđenim rokovima, a ako je to moguće i pre toga. Daćemo sve od sebe i ne smemo da stanemo do 31. decembra, niti da počnemo ni dan posle 4. januara ponovo sa radovima. Sve vreme moramo da radimo svaki dan, i vikendom - naveo je Momirović.

Istakao je da će taj putni pravac spojiti tri velika grada, Rumu, Šabac i Loznicu i izrazio očekivanje da će tu veliki broj stranih investitora otvoriti svoja predstavništva.

Ministar ističe da će se zahvaljujući tome otvoriti veliki broj novih radnih mesta.

 

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    Put se pravi zbog eksploatacije "Jadarita" ili Litijuma koji su prodate koncesije strancima i za koje javnost malo zna ? Sadržaj Litijuma je mogao da Srbiju uvrsti u "bogate" zemlje da se bivši političari nisu ugradili u prodaju koncesija ?

    3
    0

    Podelite komentar