Budućnost tržišta: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima
Veštačko pileće meso, uzgajano u laboratoriji američkog startapa, prvi put je servirano u restoranu ''Klub 1880'' u Singapuru.
Ukus i kvalitet, približno je dobar kao i ukus prave piletine, osim što na ovaj način ne štetimo pilićima.
Predviđa se da je ovaj način proizvodnje mesa, budućnost na tržištu i da je veoma dobro ekološko rešenje jer meso ne dolazi od zaklanih pilića.
Proces proizvodnje mesa u laboratoriji američkog startama ''Just Eat'', traje ukupno 14 dana.
Meso nastaje iz ćelija pilećeg perja koje se proširuju dalje po proteinskim, mišićnim ćelijama.
Ovaj način proizvodnje, za sada se pokazao kao dobra alternativa.
Pogledajte video na početku teksta.
Video: Devojčica odlučila da napravi pravu kupku za pileće batačiće, mama se šokirala
(Telegraf.rs)
Video: Srbija sutra dobija 30 novih kilometara autoputa od Koševa do Vrnjačke Banje
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Realista
Hrana budućnosti za sirotinju, bogati će i dalje jesti pravo meso.
Podelite komentar
Boža zemunac
I to je najbolje jesti uz salatu od slepih miševa.
Podelite komentar
534
Kao da su do sada jeli prirodnu piletinu. Pile staro 1 mesec ima 4 kg. 6 nogu i 9 bubaca.
Podelite komentar