• 7

Poštena tinejdžerka našla je 700 funti i vratila ih vlasniku, a onda je Brenson rešio da je nagradi

Pre nekoliko dana, porodica devojčice koja je našla novac na ulici i vratila ga onome kome pripada, dobila je neobičan poziv od britanskog milijardera

  • 7
pet funti, novac

Foto: Unsplash

Šef "Virgin Group", Sir Ričard Brenson, nedavno je stupio u kontakt sa jednom devojčicom (14) iz Velike Britanije, koja je pronašla 700 funti u izgubljenom novčaniku, ispred supermarketa "Sainsbury's".

Rijanon Parkinson je svojim ljubaznim gestom "spasila" Božić jednoj porodici, nakon što je novčanik predala osoblju u prodavnici u Krozbiju. Primetila je novčanik na podu 9. decembra, na putu do škole, ali ni sekundu nije razmišljala da zadrži keš za sebe.

Naime, novac koji je našla ova tinejdžerka bio je namenjen kupovini božićnih poklona za decu te porodice, a njena dobrota je dotakla čak i britanskog milijardera, Brensona. Majka tinejdžerke, Sara Literland (44), kaže da ih je zvala njegova pomoćnica da im kaže kako je Brensonu ova priča "dirnula srce".

Odlučio je da Rijanon nagradi "dnevnim iskustvom sa Virgin grupom", vrednim 200 funti. Majka je ćerki morala da objasni o kome se radi, pošto devojčica nije čula za Ričarda Brensona. Biznismen je hteo da razgovara s njom, ali se Rijanon postidela.

Devojčica još razmišlja kako će potrošiti svoj vaučer, a odlučila je da na "dnevno iskustvo" povede svog dedu, kojeg nije videla godinu dana. Jedna od opcija je ručak za dvoje u "Harry Potter World".

Rijanon, međutim, nije dobila nagradu samo od britanskog milijardera, već i od drugih nepoznatih ljudi. Između ostalog, od kompanije "Sainsbury's" dobila je vaučer na 20 funti. Takođe je dobila vaučer od Amazona, sa istim iznosom, i dve anonimne donacije od po 100 funti.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILE

    SRAMNO , DETE JE YASLUŽILO MNOGO VIŠE I TO BI BILO ZA PRIMER MNOGIMA......OVAKO 200+100+20.........LOŠA PORUKA STIPSE !!!!

  • maximus

    Ako je gospodin milijarder , sto ne dade vise para, pretrgo se bas a dirnula ga u srce... Da je makar 1000 dao pa ajde , vise je potrosio sto se uopste oglasavao... Bravo za devojcicu.

  • Pedja

    Ja reko sad se obogatila... Bas se i pretrgao milioner više sebi napravio reklamu za 200 čega beše dolara funti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke