• 7
 ≫ 

Poštena tinejdžerka našla je 700 funti i vratila ih vlasniku, a onda je Brenson rešio da je nagradi

 ≫ 

Pre nekoliko dana, porodica devojčice koja je našla novac na ulici i vratila ga onome kome pripada, dobila je neobičan poziv od britanskog milijardera

  • 7
pet funti, novac

Foto: Unsplash

Šef "Virgin Group", Sir Ričard Brenson, nedavno je stupio u kontakt sa jednom devojčicom (14) iz Velike Britanije, koja je pronašla 700 funti u izgubljenom novčaniku, ispred supermarketa "Sainsbury's".

Rijanon Parkinson je svojim ljubaznim gestom "spasila" Božić jednoj porodici, nakon što je novčanik predala osoblju u prodavnici u Krozbiju. Primetila je novčanik na podu 9. decembra, na putu do škole, ali ni sekundu nije razmišljala da zadrži keš za sebe.

Naime, novac koji je našla ova tinejdžerka bio je namenjen kupovini božićnih poklona za decu te porodice, a njena dobrota je dotakla čak i britanskog milijardera, Brensona. Majka tinejdžerke, Sara Literland (44), kaže da ih je zvala njegova pomoćnica da im kaže kako je Brensonu ova priča "dirnula srce".

Odlučio je da Rijanon nagradi "dnevnim iskustvom sa Virgin grupom", vrednim 200 funti. Majka je ćerki morala da objasni o kome se radi, pošto devojčica nije čula za Ričarda Brensona. Biznismen je hteo da razgovara s njom, ali se Rijanon postidela.

Devojčica još razmišlja kako će potrošiti svoj vaučer, a odlučila je da na "dnevno iskustvo" povede svog dedu, kojeg nije videla godinu dana. Jedna od opcija je ručak za dvoje u "Harry Potter World".

Rijanon, međutim, nije dobila nagradu samo od britanskog milijardera, već i od drugih nepoznatih ljudi. Između ostalog, od kompanije "Sainsbury's" dobila je vaučer na 20 funti. Takođe je dobila vaučer od Amazona, sa istim iznosom, i dve anonimne donacije od po 100 funti.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    27. decembar 2020 | 10:10

    Ma nisu svi bogati ljudi arogantni i loseg karatera.Zlo su oni koji su se obogatili na brzinu prljavim i kriminalnim metodama

  • Boža zemunac

    27. decembar 2020 | 11:51

    Pretrgo se ovaj milijarder. 200 funti. Tuga.

  • Pedja

    27. decembar 2020 | 12:20

    Ja reko sad se obogatila... Bas se i pretrgao milioner više sebi napravio reklamu za 200 čega beše dolara funti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>