• 3

104 potrošača se isključila sa toplovodne mreže u Jagodini, smetala im cena grejanja

Iduće godine nije predviđeno povećaje cene grejanja

  • 3
Grejanje, novac, evri, radijator Foto: Shutterstock

Isključenja na lični zahtev sa toplovodne mreže u Jagodini, započeta pre pet godina kada se u jednoj godini isključilo 600 potrošača zbog visoke cene grejanja, nastavljeno je i ove godine, kada su se isključila 104 potrošača.

Svi koji su se isključili ove godine korisnici su stambenog prostora čija je ukupna površina 4.680 kvadratnih metara, navedeno je u izveštaju o poslovanju J. P "Gradska toplana" u ovoj godini.

- Trend isključenja je opadajući, svake godine sve manji broj korisnika se opredeljuje za drugu vrstu grejanja - navodi se u izveštaju, uz konstataciju da ove godine "nije bilo novih priključaka stambenog i poslovnog prostora".

Vlasnici stambenog i poslovnog prostora, koji se samoinicijativno isključuju sa toplovodne mreže, uglavnom prelaze na drva i ugalj, a neki, kako su rekli za Tanjug, kombinaciju čvrsto gorivo i struja.

"Gradska toplana", koja sa preko 17 kilometara toplovodne mreže, greje oko tri miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, oko 6.000 stanova, socijalne, predškolske i školske ustanove, administrativni centar garda, kao "najveći rizik u poslovanju" navodi, "nelikvidnost koja je posledica loše naplate grejanja".

radijator Foto: Pixabay

- Loša naplata ima za posledicu veliki dug Srbijagasu, što prouzrokuje čestu blokadu tekućeg računa i znatno otežava normalan rad preduzeća. Troškovi gasa, učestvuju u ukupnim triškovima materijala i energije sa 92 odsto - navodi se u izvešataju.

Takođe, navodi se da iduće godine nije predviđeno povećaje cene grejanja.

Video: Naftaši se ubrzano digitalizuju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grejanje

    24. decembar 2020 | 11:41

    Preskupo je grejanje mesecno za stan od 59kv oko 8000.Zasto se ne spusti grejanje kada nije grejna sezona,stvarno preskupi

  • Olimdar

    24. decembar 2020 | 12:00

    Nije skupo grejanje u Jagodini za 60 kvadrata 8ooo mesečno, za te pare ja grejem 300 kvadrata. Treba od te pare da žive neradnici a direktori i šefovi da primaju velike plate. Zato treba svi da se isključe pa da vidim hde će ti neradnici ponovo da nadju posao. Sve im je malo samo gledaju kako i na koji način da dodju do nezasluženih para.

  • Bas

    24. decembar 2020 | 12:11

    Meni nije jasno kako se placa grejanje u julu mesecu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>