• 1

Život posle pandemije: Zašto se ovi stručnjaci ne klade u opstanak avio-kompanija?

- Na "brodu iz vazduha" mogu biti barovi i teretane, kao i internet veza, tako da možete sa neba proveriti cenu bitkoina -kaže vlasnika kompanije The Sun Exchange, Abraham Kembridž

  • 1
airship

Foto: Unsplash

Aktuelna pandemija kovida-19 dugoročno je ugrozila mnoge sektore, pa i vazdušni saobraćaj. Avio-kompanije se skoro godinu dana "bore" sa manjkom putnika i letova, uz strogo poštovanje mera.

Sve to oblikuje svet u kojem živimo, tačnije, utiče na budućnost: navike ljudi, njihov odnos prema putovanjima. Stručnjak Maks Kajzer, inače redovni gost medija RT, i Abraham Kembridž, direktor kompanije "The Sun Exchange", kažu da su decentralizovane, P2P pametne mreže naša budućnost.

- Budućnost vazduhoplovstva ne uključuje nužno postojeće letelice - navodi Kembridž. Veruje da one mogu biti u obliku malog svemirskog broda ili balona, gde se istovremeno može uzgajati hrana u vazduhu. Dodaje da ljudi mogu živeti u njemu.

- Ne vidim razlog zašto bismo se za nekoliko sati, u nelagodnosti i buci, prebacivali s jednog kontinenta na drugi, kad vam treba nekoliko dana da stignete iz jedne zemlje u drugu, u tišini, i sa neverovatnim pogledom - ističe.

Na "brodu iz vazduha" mogu biti barovi i teretane, kao i internet veza, tako da možete sa neba proveriti cenu bitkoina. Kembridž kaže da je to "stvarna budućnost koju želimo da vidimo", a ne "jurnjava za povratkom u uska okruženja".

Mnoge avio-kompanije su u velikom problemu trenutno, a neke ne vide "svetlo na kraju tunela", budući da su se rashodi gomilali u proteklom periodu, a prihoda je bilo vrlo malo.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teoretičar

    24. decembar 2020 | 17:28

    Jel stvarno mislite da će nestati avio saobraćaj zbog korone? Ok, možda je trenutno u krizi zato što je mnogima zabranjeno putovanje ali zar ne mislite da je malo preterano govoriti o prekidu avio saobraćaja zbog pandemije koja će se završiti za mesec, dva, eventualno godinu? Jedino ako osmisle neki vid teleportacije u skorije vreme. Možda se neke kompanije ugase ali neće nestati avio saobraćaj.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>