• 2

Građani Srbije traže hibride, a evo kako da dobijete jedan popularan model za "dž"

Našim građanima su omiljeniji postali hibridi, a kod nas je tržištu od juna ove godine prvi hibridni automobil "fijat 500"

  • 2

O električnim i hibridnim automobilima više ne čitamo i ne pričamo kao o nekoj pojavi koja se dešava "tamo negde". Građani Srbije zapravo sve više voze hibride i to one sa stimulacijom od 2. 500 evra.

Podsetimo, subvencije za ova vozila država Srbija je prvi put počela da dodeljuje u martu ove godine. A prema dostupnim podacima  građani Srbije do sada su kupili 127 ekoloških vozila, odnosno toliko je doneto rešenja o odobravanju subvencija. Od navedenog broja, sklopljeno je 50 sporazuma, a u radu je 26 zahteva.

Gde smo u odnosu na svet?

 

To samo govori da smo polako počeli da prepisujemo praksu iz sveta. Naime, broj registracija električnih i hibridnih automobila u Evropi nadmašila očekivanja i da se očekuje da će ovaj trend samo nastaviti da raste. Trenutno se u Evropi prodaje 130 modela električnih vozila, a procenjuje se da će se tokom sledeće godine svaki sedmi prodati automobil biti na baterije. Ako uporedimo tržište automobila u septembru 2020. sa septembrom prethodne godine, možemo videti da potražnja za automobilima na benzin i dizel pokazuje izrazit pad, dok je potražnja električnih vozila povećana za 139% na 327.800 jedinica.

Razloga za porast tražnje za električnim vozilima ima mnogo, počevši njihovih performansi, niskih operativnih troškova i činjenice da emituju manje gasova sa efektom staklene bašte od standardnih automobila na benzin i dizel.

Kao što smo pomenuli na početku, našim građanima su omiljeniji postali hibridi, a kod nas je tržištu od juna ove godine prvi hibridni automobil "fijat 500". S obzirom na to da je ovo ekološki automobil koji čuva životnu sredinu, možete ga kupiti uz subvencije države koje smo naveli, a možete ga i dobiti u nagradnoj igri "Čista desetka".

Potrebno je samo da prazničnu kupovinu obavite u IDEA, Roda ili Mercator prodavnicama, da vaš račun bude veći do 2.000 dinara, i da na njemu budu najmanje 3 proizvoda sa ozbnakom „Vredno je zajedno“. Tada dobijate mogućnost da popunite kupon i da osvojite jedan od 10 FIAT 500 HYBRID automobila, koji koristi električnu energiju, smanjuje emisiju izduvnih gasova i štedi neobnovljive prirodne resurse.

Nagradna igra trajaće do 6. januara, a izvlačenje dobitnika biće organizovano 13. januara 2021. godine.

Osim što imate priliku da osvojite ovog četvorotčakša, na taj način neposredno podstičete korošćenje ekološki prohvatljivog vida transporta, u okviru sprovođenja mera za poboljšanje kvaliteta vazduha, i u cilju unaprđenja kvaliteta životne sredine u čemu svi učestvujemo. 

A evo još pet osnovnih prednosti hibrida i e vozila u odnosu na dizelaše i benzince:

- Ubrzanje

- Nesvakidašnji mir i tišina tokom vožnje

- Manji troškovi održavanja kao i troškovi svakog pređenog km

- Očuvanje životne sredine

- Garancija na bateriju 8 godina

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    25. decembar 2020 | 17:51

    Za "dž" može samo da Vam poveruje onaj ko veruje u "deda mraza" sve ostalo je istina ?

  • pera

    25. decembar 2020 | 17:39

    A treba to negde puniti! Kao da svi imaju kucu i garazu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>