• 0

Prvi svetski avio-gigant koji uvodi digitalne sertifikate: Ovako će izgledati međunarodna putovanja

Putnici koji koriste određene rute moraće da se testiraju na kovid-19 u određenim klinikama u Džakarti i Kuala Lumpuru, gde će im biti izdata digitalna ili papirnata zdravstvena potvrda s QR kodom, objasnili su iz kompanije "Singapore Airlines"

  • 0
Singapore Airlines Singapore Airlines / Foto: Unsplash

Singapurski avio-prevoznik "Singapore Airlines", prvi je na svetu započeo s ispitivanjima "postupka provere zdravstvenog stanja", koji je razvila IATA (Međunarodno udruženje vazdušnog saobraćaja).

Reč je o digitalnim sertifikatima, pomoću kojih se proveravaju rezultat testa na kovid-19 i status vakcinacije za sve putnike, a to je, kako kažu iz kompanije, "nova normalnost".

Aplikacija, poznata kao Travel Pass, koristi se na letovima ove kompanije iz Džakarte ili Kuala Lumpura (Malezija) u Singapur. Kažu da bi program mogao biti proširen i na druge gradove, ako se pokaže kao uspešan. Uskoro bi ovaj sertifikat trebalo da integrišu i u svoju mobilnu aplikaciju SingaporeAir.

Dakle, putnici koji koriste određene rute, moraće da se testiraju na kovid-19 u određenim klinikama u Džakarti i Kuala Lumpuru, gde će im biti izdata digitalna ili papirnata zdravstvena potvrda s QR kodom, objasnili su iz giganta "Singapore Airlines". Ta dokumenta proverava osoblje aerodroma ili imigraciono telo Singapura.

Iz kompanije dalje navode da će testovi i vakcinacija biti "sastavni deo" vazdušnog putovanja ubuduće, a takođe navode da je ovaj novi ID, svojevrsni način da se tehnologija dodatno inkorporira u društvo, kako bi se stvorilo "besprekorno iskustvo" za kupce usred nove normalnosti.

IATA je u novembru objavila da radi na Travel Pass-u, kako bi međunarodna putovanja ponovo bila deo naše svakodnevice. Kompanija "Qantas Airways" takođe je počela da primenjuje tehnologiju u ove svrhe, ali je "Singapore Airlines" prvi veći avio-prevoznik koji uvodi digitalne sertifikate.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>