• 38
 ≫ 

Pilot koji je crtao srce na nebu emotivno odgovorio na kritike o "trošenju goriva"

 ≫ 

Kompanija "Montenegro erlajns" obustavila je saobraćaj nakon 26 godina rada

  • 38
Srce na nebu, pilot napravio srce Foto: Printscreen/Flightradar24

Regionom je odjeknula vest da avio-kompanija "Montenegro erlajns", posle 26 godina postojanja, od danas obustavlja planirani saobraćaj, zbog, kako kažu, "novonastale situacije i odluke Vlade Crne Gore da u daljem periodu ne podrži postojanje svoje nacionalne avio-kompanije".

U centru zbivanja našao se i jedan pilot, Nikola Pavlićević, koji je juče prepodne leteo takvom rutom, da je iscrtao srce na nebu iznad Crne Gore. Za Telegraf Biznis je ekskluzivno rekao da se tako, na poseban način, srcem na nebu iznad Crne Gore, oprostio od nacionalne avio-kompanije.

Bilo je mnogo tužno i emotivno. Razmišljali smo kako da se oprostimo od naše kompanije i obeležimo poslednji let. Puno je uspomena, divnih sećanja i za nas je ovo bio poseban dan - rekao je za naš portal Pavlićević, koji je juče rukovodio jutarnjim letom "YM 100", na relaciji Podgorica - Beograd.

Ipak, ovaj emotivni gest pilota iz Bara nije naišao na sve pozitivne komentare na društvenim mrežama. Pavlićević je u kompaniji proveo osam godina, a sa njim je radilo još oko 30 pilota.

"Imam obavezu da vam se obratim zbog pojedinih komentara koji se tiču goriva i današnjeg leta", napisao je mladi pilot juče. U komentaru na portalu barinfo.me, dalje je obrazložio cene goriva, i potrošnju, budući da su mu neki zamerili "uzaludno trošenje goriva" prilikom iscrtavanja srca na nebu.

Kako je crnogorski pilot dalje naveo, cena 1.000 kg goriva za jučerašnji let iznosila je 470 evra, a to "kritično srce", dodaje on, potrošilo je 700 kg. "Molim vas da izračunate koliko sam i kome dužan. Ovo je bila čista emocija, isprovocirana današnjim brifingom, suzama i velikom ljubavlju prema kompaniji...".

U svom emotivnom postu, Pavlićević navodi i sledeće: "Neki kažu zatvor, neki 15.000 evra, naveo sam precizno koliko goriva i ljubavi je potrošeno danas, a ja sam spreman sve to da nadoknadim bilo kad".

Video: Gasi se Montenegro Airlines-a, njen pilot se na najemotivniji način oprostio - u obliku srca!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna mama

    26. decembar 2020 | 10:52

    Ovo sto je covek uradio se zove ljubav prema poslu! Oni koji to nemaju, sve komentarisu kroz novac.

  • Pavićević

    26. decembar 2020 | 11:06

    Duzan si 329€, al nek ti je alal... Milo je dužan mnogo, mnogo vise Crnoj Gori.... zbog njega se i ugasila nacionalna avio kompanija, jer je bio ne odgovoran!!!

  • Bokelj

    26. decembar 2020 | 11:40

    Draga braćo iz Srbije,da malo pojasnimo...devedesetih godina je opljačkana rasprodana ,uništena "Jugoocenaija" čuvena državna pomorska kompanija iz Kotora. Mnogi naši očevi,đedovi,su plovili i dizali Boku i Cg od tih para,teško zarađenih. Od ostatka kompanije su lopovi koji su je uništili,kasnije napravili "montenegroairlines? I ta kompanija je životarila uzimajući pare od ljudi koji nikad nisu sjeli u avion,od sirotinje. Ovom pilotu nije smetalo kad je ugašena velika Jugooceanija,nije mu smetalo da na svakim izborima zaokružuje srbomrzačku politiku.... Molim vas ne pišite braćo o ovom činu kao o nekom herojskom djelu. Da ga pitam usput i đe je brodogradilipte,koje je imalo mnogo više zaposlenih od MA?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>