• 16

Dostavljena ponuda za kupovinu Montenegro Erlajnsa

Kako prenose mediji, prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro Erlajns za jedan euro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi

  • 16
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Grupacija Savana predala je danas pismo namere Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Erlajnsa, saznaje bankar.me, prenosi CDM.

Kao što je javnost upoznata, grupaciju Savana kontroliše Veselin Mijač, koji decenijama živi u Švedskoj.

Savana je u Crnu Goru u poslednjih pet godina investirala preko 50 miliona eura i prepoznata je po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u Švedskoj i u Crnoj Gori.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro Erlajns za jedan euro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima Montenegro Erlajnsa u cilju izmirenja dugovanja, a ujedno i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu avio-kompaniju.

Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac Srbin

    Ojha Milo, magare za uši pa preko kamenjara do prijateljske Aljbanije.

  • Lejla

    Show must go on...

  • Berane

    Najbolji komentari na fejsu od nasih ljudi u swedskoj.. Milo je postenje za ovoga nasega 😂😂😂😂😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke