• 19

GSP zapošljava 128 vozača: Uvedeni posebni bonusi i povećane plate, sprečava se odliv

, Telegraf Biznis

"Sve što smo učinili doprinelo je da odliv vozača iz GSP bude značajno smanjen u odnosu na prethodni period", rekao je Goran Vesić

  • 19
Tramvaj, maske, gradski saobraćaj

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Grad Beograd dobio je saglasnost Vlade Srbije za prijem u stalni radni odnos 128 vozača GSP, koji su radili na određeno vreme, po ugovorima, duže od dve godine.

- Poslednjih godina osnivač GSP, Grad Beograd, ulaže ogromne napore kako bi naš gradski prevoznik imao dovoljno vozača. Na ovaj način obezbeđujemo uslove za obavljanje javnog prevoza u Beogradu. Uvedeni su posebni bonusi i povećana plate vozačima, tako da je prosečna plata vozača oko 74.000 dinara. Lično sam posvećen poboljšanju uslova rada vozača i srećan sam jer sam uspeo u tome. Na ovom poslu radim zajedno sa menadžmentom GSP i sa reprezentativnim sindikatima u ovom preduzeću - napisao je Goran Vesić na svojoj fejsbuk stranici.

- Sve što smo učinili doprinelo je da odliv vozača iz GSP bude značajno smanjen u odnosu na prethodni period. Trenutno GSP nedostaje oko 100 vozača sa D kategorijom dok je pre samo nekoliko godina bilo i preko 300 vozača koji su nedostajali. GSP trenutno ima u radnom odnosu ukupno 2.938 vozača sa D kategorijom, od čega je 657 na određeno vreme - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    To je lazPlata je oko 65000 dinara i to sa prekovremenim satima

  • Mimi

    Jeli to znak da prevoz poskupljuje.

  • Vojkan

    Tek neće biti vozača busa i kamiona kad znate da uvedete sertifikat eu koji košta 1000 evra + polaganje +mnoga druga sranja i dadzbine a plata ista neka vam onda vozi vučić i vesić zajedno sa eu Jb... vas EU

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke