• 5
 ≫ 

Snimci subotnjeg provoda u Beogradu: Vlasnik "Dorćolete" odgovara na optužbe da nisu poštovane mere

 ≫ 

Vlasnik je odgovorio i na navode da je najavljena proslava Nove godine u ovom prostoru

  • 5
Dorćoleta Foto: Privatna arhiva

Na društvenim mrežama, a potom i u medijima, osvanuo je snimak objekta "Dorćoleta" u Beogradu, na kome se vide gosti koji u njemu borave uz muziku. To je pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama, jer se proširila priča da je organizovana noćna zabava uprkos epidemiološkim merama protiv korona virusa koje su na snazi.

Naša redakcija uspela je da stupi u kontakt sa direktorkom firme koja vodi ovaj ugostiteljski objekat, Minjom Trojanović, a koja nam je rekla da su sve epidemiološke mere bile ispoštovane.

Naime, kako nam je kazala, to nije noćni klub, već restoran koji je bio otvoren do 20 sati, propisana je i distanca među stolovima, zaposleni su nosili maske...

- Mi smo poslovali po svim merama i propisima koje je doneo Krizni štab. Svi naši zaposleni su nosili maske, dakle i konobar i barmeni su koristili crne zaštitne maske. Ispoštovali smo sve epidemiološke mere i u 20.00 sati restoran je bio zatvoren - navela je Trojanovićeva.

Iako se na snimku vidi da se gosti provode u prelepo uređenom prostoru, naglašava da to nije klub, a posebno ne noćni klub, istakla je direktorka.

- Dorćoleta je restoran koji služi azijsku hranu. To je "Asian fusion", hrana prilagođena evropskom ukusu - kazala je.

Ona je istakla i da je otvaranje restorana trajalo juče tokom čitavog dana, kako se ne bi stvarala gužva, a da jučerašnji rad i nije bio komercijalni, odnosno da prihod nije inkasiran, budući da su hrana i piće posluživani besplatno.

Direktorka je odgovorila i na navode da je najavljena proslava Nove godine u ovom prostoru.

Minja Trojanović Direktorka Minja Trojanović, Foto: Privatna arhiva

- Nigde se nije spominjala proslava Nove godine, to je neistina, restoran radi po pravilima Kriznog štaba i tako će biti i ubuduće - kazala je Minja.

Kada su zatvorili vrata restorana, tvrdi Minja, zakucala je i Komunalna inspekcija.

- Nikoga nije bilo, niti od zaposlenih, niti od gostiju - rekla je Minja.

O slučaju objave video snimaka i optužbi da su prekršili mere, oglasio se i sam Andrej Kesić, koji je označen u ovim postovima. Njegovu izjavu u celosti prenosimo.

- Preko dvadeset godina se bavim ugostiteljstvom, to je moj život. Nakon petnaest fantastičnih ugostiteljskih objekata, danas sa ponosom stojim iza novog gradskog landmarka, jedinstvenog restorana na čelu sa šefom kuhinje internacionalnog iskustva iz lanca restorana Nobu, i jedinstvenim enterijerom koju Dorćoleta donosi. Činjenica da zapošljavamo četrdeset mladih profesionalaca, najbolje govori koliko verujem u novi početak ugostiteljske industrije. Jedinstvenost samog prostora, čija je visina samog plafona od preko 12 metara, kao i sva enterijerska rešenja tokom projektovanja, vodila su nas ka potpunom usklađivanju sa svim epidemiološkim merama - kazao je.

Kesić je istakao i da smatra da "politika nije sve u životu".

- To što sam prihvatio da budem član veća opštine Stari Grad, odraz je moje želje da unapredim kvalitet života mojih sugrađana i komšija. I to što smo različitog političkog opredeljenja, ne znači da ne možemo da radimo, družimo se i živimo zajedno. Pozivam sve ljubitelje dobre hrane da dođu kod nas u Dorćoletu i uživaju u jedinstvenom dozivljaju koji donosimo. Našu dugogodišnju želju da napravimo restoran u našem gradu koji može da se meri sa najboljim svetskim destinacijama uspeli smo da ostvarimo posle godinu dana mukotrpnog rada u ovako teškim okolnostima. Zaposlili smo 40 mladih profesionalaca i najtežem trenutku. Ova investicija predstavlja hrabar iskorak, pun vere u buducnost ugostiteljske industrije - dodao je Kesić.

Sinoć pregledano 92 objekta

Turistički inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove tokom sinoćne kontrole poštovanja radnog vremena izvršili su pregled 92 ugostiteljska objekata.

Tri ugostiteljska objekta prekoračila su propisano radno vreme do 20 časova, zbog čega su im napisani prekršajni nalozi.

Ono što su inspektori otkrili, to je da su vrata ovih klubova bila zatvorena, a da je u njima bilo ljudi koji su se gostili.

Sekretarijat za inspekcijske poslove će i u budućnosti nastaviti sa kontrolama poštovanja propisanog radnog vremena, zbog čega apeluju na ugostitelje da isto poštuju, navedeno je u saopštenju iz ovog sekretarijata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    27. decembar 2020 | 15:44

    Napokon da cujem dosta je bilo samo politike! “to što smo različitog političkog opredeljenja, ne znači da ne možemo da radimo, družimo se i živimo zajedno”

  • Kiki

    27. decembar 2020 | 18:56

    Lepa direktorka oprostio bih joj i koronu

  • Vesna

    27. decembar 2020 | 20:46

    Hocemo slobodu hocemo da zivimo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>