• 4

Otkriveno zašto je Bezos ove godine kupio dva ogromna imanja, od kojih je jedno platio papreno

Nikome nije bilo jasno šta Bezos namerava da uradi sa novom kućom

  • 4
Džef Bezos Džef Bezos / Foto: Profimedia/Andrej Sokolow / Newscom

Džef Bezos, prvi čovek Amazona, gradi ogromno imanje na Beverli Hilsu koje se, čini se, sastoji od dva spojena imanja koja je kupio tokom ove godine.

Najbogatiji čovek na svetu kupio je u februaru imanje na Beverli Hilsu za 165 miliona dolara, što je najskuplja prodata nekretnina.

Prethodni rekord kupovine nekretnine u Kaliforniji bio je 150 miliona dolara, za koliko je Lahlan Merdok kupio imanje Čartvel 2019. godine.

Bezos je atraktivno imanje vredno 165 miliona dolara kupio od medijskog magnata Dejvida Gefena.

Reč je o velikom imanju koje je prvobitno sagrađeno za bivšeg izvršnog direktora filmske kompanije "Vorner bros" Džeka Vornera, a kupovina je usledila nakon prošlonedeljnih medijskih natpisa da Bezos i njegova đevojka aktivno traže kuću u Los Anđelesu.

Imanje, koje je projektovano 1930-ih, čine vila od 13.000 kvadratnih metara, dve kuće za goste, teniski teren, bazen i golf teren s devet rupa. Uključuje i "poligon za motore” koji ima sopstvenu garažu i benzinske pumpe.

U julu ove godine izdvojio je još 10 miliona dolara za drugi dom na Beverli Hilsu, koji se nalazi tik uz vilu vrednu 165 miliona dolara, koju je kupio u februaru ove godine.

Jeff Bezos, Džef Bezos, kuća Beverli Hils Imanje koje je kupio u julu, Foto: Profimedia/BACKGRID/Backgrid USA

Fotografije jasno pokazuju da kuća ima veliku kuhinju i nekoliko prostranih delova za dnevni boravak, upotpunjena je originalnim kaminom i lepo osvetljena. Takođe, ima biblioteku, vrt i bioskop. U poređenju sa Bezosovom susednom imovinom, od oko 1.250 m2, ipak deluje skromno.

Nikome nije bilo jasno šta Bezos namerava da uradi sa ovom novom kućom, a sada je otkriveno da će da spoji oba imanja i da napravijedno ogromno imanje.

To ne bi bio prvi put u Bezosovom životu da pokupuje okolna imanja oko kuće. Isto je uradio i 2017. godine, kada je kupio imanje koje se nalazilo u najbližem komšiluku njegovog doma za 12,9 miliona dolara. Oba ova imanja dobila je posle razvoda njegova bivša žena Mekenzi Skot.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>