• 7

Kafići možda neće raditi uopšte 31. decembra, a noćni klubovi u Beogradu "još dugo, dugo, vremena"

Grad se ne protivi otkazivanju dočeka, a uradio je prilično kako bi omogućio ugostiteljima da rade ovih dana

  • 7
restoran,

Foto: Unsplash

Grad se ne protivi otkazivanju dočeka, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je na pitanje da li će ugostitelji imati manjak i kako će prevazići minus zbog toga, gostujući na TV Prva, rekao da jedan taj dan neće biti toliko strašan, jer je Grad Beograd dosta uradio kada je reč o pomoći ugostiteljima. Istakao je da je zahvaljujući inicijativi gradskih valsti, radno vreme produženo ovih dana do 20h, i da su oni dobili i druge vrste pomoći.

- U tom sektoru radi 40.000 ljudi, morali smo da im pomognemo - rekao je Vesić.

Predstavnih Udruženja noćnih klubova postavio je pitanje koje se tiče njihovog rada, odnosno toga da oni ne rade mesecima i da su u veoma teškom položaju.

- Nigde u svetu noćni klubovi ne rade u poslednjih šest mesei. Noćni klubovi nisu restorani - rekao je Vesić. On je poručio predstavnicima tog sektora da razgovaraju sa Ministarstvom finansija oko dodatnih olakšica.

Kako je istakao, noćni klubovi ne rade ni u Beču ni u Parizu, a kada je reč o beogradskim noćnim klubovima, "proći će još mnogo vremena dok oni ne počnu da rade". 

Osvrnuo se na kritike oko navodnog rada kluba na Dorćolu, za koji je rekao da je reč o političkoj priči, kao i da je inspekcija bila na terenu i da nije zatekla nikog. Dodao je i da građani uredno prijavljuju kršenje mera.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    Pa naravno,sta je cudno u ovim uslovima

  • Pneuma

    Kako smete nekome oduzeti pravo na rad? Jedno je biti u penziji i na dzavnoj sisi i i ziveti bez brige i pameti ceo radni vek( budimo realni,ko se docepao drzavnog posla ostaje tu do penzije i ne razmislja ni o cemu,sva obaveza je da se pojavi na poslu,zato treba vise ceniti nekog ko je sam sebi napravio posao) a drugo je sam zaraditi,organizovati,uloziti,platiti... I onda se neko napravi pametan i hoce da vam to ukine,ne ide to tako

  • Hop hop

    Vec se zna...sve radi 31.12

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke