• 5
 ≫ 

Još jedan korak ka reformi EPS i Srbijagasa: Mihajlović se sastala i sa sindikalcima

 ≫ 

Razgovaralo se i o poslovanju kompanija u rudarskom sektoru

  • 5
VLADA CLANOVI BIOGRAFIJE Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" o reformi javnih preduzeća.

Mihajlović kaže da je sa predstavnicima sindikata bilo reči o pitanjima važnim za energetski i rudarski sektor, kao i o planovima i prioritetima Ministarstva.

Ministarka je navela da je zajednički cilj i Ministarstva i sindikata da i energetika i rudarstvo budu mnogo razvijeniji nego danas i da zaposleni mogu da rade uspešno svoj posao.

Posle sastanka, ministarka Mihajlović je za Tanjug rekla da su danas sa predstavnicima sindikata otvorene ozbiljne teme i da se razgovaralo i o poslovanju kompanija u rudarskom sektoru - od kineskog "Ziđina" do drugih.

- Naš stav i zaključak sa današnjeg sastanka je da sve što radi Ministarstvo radićemo zajednički, kao što radimo i sa svim drugim sindikatima - poručila je Mihajlović.

Navela je da se razgovaralo i o tome kako da se poslovanje javnih preduzeća učini efikasnijim.

- Odlučni smo da sprovedemo sve reforme, i u Srbijagasu i u EPS-u, da država i zaposleni od toga imaju korist i nećemo odustati. Pozivam zaposlene da imaju poverenja u svoje sindikate i u Vladu Srbije - rekla je Mihajlović.

EPS Sledi i reforma EPS, Foto: Danilo Mijatović

Navela je da su Ministarstvo i sindikati istinski partneri, a ne samo na papiru i da se sve odluke i izmene zakona rade zajednički i da se zajednički rešavaju i problemi.

Predsednik sindikata Milorad Paunović je rekao da su na sastanku otvorene brojne teme i dogovorena saradnja u budućnosti, a da je bilo reči i o privatizaciji "Petrohemije" i MSK Kikinda.

Bilo je, kaže, reči i o rudnicima za podzemnu eksploataciju uglja, kao i o reformisanju EPS-a.

- Otvorili smo poglavlja na kojima ćemo u budućnosti sarađivati i imamo velika očekivanja nakon sastanka -  rekao je Paunović.

Izvršni sekretar tog sindikata Dragan Vesić naveo je da je reč o reprezentativnoj organizaciji koja se od svog nastanka zalagala za unapređenje i razvoj socijalnog dijaloga.

Naglasio je da su rudarstvo i energetika okosnica razvoja srpske privrede, te da najavljene promene i reorganizacija EPS-a, kao i poslovanje "Ziđina", ne može da se vodi bez kvalitetnog socijalnog dijaloga.

Pozdravio je spremnost potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i njenog tima na saradnju i dijalog s obzirom na izazove koji se očekuju u 2021. godini.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Тelegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    28. decembar 2020 | 15:29

    Zorana svi Srbi su uz tebe.Samo tezi

  • Bixy

    28. decembar 2020 | 17:19

    Samo nemoj Zorana da bude kao sa legalizacijom. Ništa što si obećala u vezi sa legalizacijim nisi uradila. Kao da narod namerno držite u neizvesnosti, pa kad vam padne na pamet šišaćete nas kao ovce i skunuti gole, iako smo već goli. Inače podržavam to da se EPS I "Energogas" jednom dovedu u red. Mukotrpno će to biti ali mora to jednom da se uradi, inače ne valja.

  • nikolas

    28. decembar 2020 | 17:30

    SAMO DA SVE TO NEODE U STRANE RUKE PO DIKTATU MMFa!!!!!???!! SRBIJA FOR SALE !!!!!!!!!!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>