• 2
 ≫ 

Ikea počinje gradnju novog trgovačkog centra, a evo gde će se tačno nalaziti

 ≫ 

Kompleks će dodatnim isključenjem biti povezan s autoputem

  • 2
Ava Shopping centar, Ikea,

Foto: Ikea

Kompanija Ikea završila je pripremne radove za početak izgradnje šoping parka, trgovačkog centra na otvorenom koji će se nalaziti pored robne kuće u Bubanj potoku.

Ovom investicijom, vrednom više od 50 miliona evra, IKEA će zaposliti dodatnih 400 ljudi u Srbiji, a polaganje kamena temeljca planirano je za početak 2021.

- Vrlo smo zadovoljni što smo, uprkos otežanim prilikama usled pandemije, uspeli da istrajemo u ovoj, verujemo, važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu. Nedavno smo potpisali ugovor s IT Tel & Vila Grad, domaćom firmom koja će, s preko 800 angažovanih radnika, biti glavni izvođač radova - rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

Novi park ranije poznat pod nazivom Beogradski trgovački centar ili Beogradski ritejl park, prostiraće se na više od 30.000 kvadrata i u nekoliko maloprodajnih objekata okupiće poznate svetske brendove iz oblasti poput mode, sporta i tehnike.

Kompleks će dodatnim isključenjem biti povezan s autoputem, a u planu je da se omogući pristup i s beogradske obilaznice.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auspuh

    29. decembar 2020 | 07:34

    Imamo trznih centara i soping molova kao da nas je 100 miliona, sta ce nam više zna li ko...???

  • Miki

    29. decembar 2020 | 08:45

    Napravice ikeu zaposliti 400 radnika a zatvorice firme nase po gradovima i ostace bez posla 40.000 sve to rade smisljeno i uvaljivace nam papir namjestaj u rukama smo mocnika narode moj

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>