• 4

Vesić o tenderu za novog partnera za javni prevoz: Proces potpuno transparentan, u skladu sa zakonom

Zamenik gradonačelnika Beograda ističe da je napravljena studija o javnom prevozu u glavnom gradu, koju je izradio Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu

  • 4
Goran Vesic, GSP autobusu dezinfekcija, korona virus koronavirus

Foto: Facebook/Горан Весић

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će tender za novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog prevoza u glavnom gradu u potpunosti biti transparentan i da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

Tender će biti raspisan sutra i sproveden po modelu javno-privatnog partnerstva kojem je prethodila studija o javnom prevozu u glavnom gradu, koju je izradio Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Vesić ističe da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu koji, dodao je, garantuje da na tender mogu da se jave svi na svetu koji se bave ovim poslom.

Naveo je da je sačinjen spisak velikih gradova u Evropi i svetu koji imaju privatne partnere i dodao da svako od njih može da se javi na ovaj tender.

- Sekretarijat za javni prevoz će, kada tender bude raspisan, obavestiti najveće firme koje rade u velikim gradovima da je u Beogradu raspisan tender jer želimo da se jave svi koji žele da na njemu učestvuju - rekao je Vesić, prenosi Tanjug.

Dodao je da će tender biti sproveden po modelu javno-privatnog partnerstva kojem je prethodila studija Saobraćajnog fakuteta u Beogradu o javnom prevozu u prestonici, te ponovio da je reč o potpuno transparentnom procesu.

- Rok za prijavu na tender je 25. februar, nakon čega naša komisija ima 30 dana da odluči koja je ponuda validna. To onda ide na republičku komisiju za javno-privatno partnerstvo, a potom na Skupštinu grada Beograda - rekao je Vesić.

U septembru je istekao desetogodišnji ugovor koji je Grad Beograd imao sa firmom "Apeks solušn" koja je napravila Busplus sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u prestonici, ali je zbog epidemije korona virusa ugovor produžen do završetka procesa izbora novog partnera u skladu sa zakonom.

Vesić: Gradski prevoz bolji od privatnih prevoznika

 

U Beogradu je javni gradski prevoz i po opremljenosti i po platama bolji od privatnih prevoznika, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodaje da će Grad nastaviti da ulaže u gradski prevoz.

Vesić je rekao da u GSP "Beograd" trenutno radi 2.938 vozača, od kojih je oko 650 na ugovoru.

Naveo je da je prosečna plata vozača 74.000 dinara i da je mnogo veća nego kod privatnika.

Podsetio je da je Grad Beograd dobio saglasnost Vlade Srbije za prijem u stalni radni odnos 128 vozača, koji su radili na određeno vreme po ugovorima duže od dve godine.

- Radimo preobuku svih vozača i naš konkurs za prijem vozača je stalno otvoren. Svi koji žele da voze u gradskom prevozu mogu da se prijave. Ko nema D kategoriju, mi plaćamo obuku za to kako bi mogli da rade - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>