• 0

Kontroverzni Boingov avion posle dve godine ponovo leti u SAD, a putnici zbog toga nisu srećni

Nakon provera koje su trajale skoro dve godine, model 737 Max je ponovo počeo sa radom 9. decembra

  • 0
Boeing, Boing, avion, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Boingov kontroverzni model aviona, 737 Max, treba ponovo da poleti u SAD. Posle skoro dve godine pauze, putnici će se provozati od Majamija do Njujorka i nazad.

Ovaj let biće obavljen pod budnim okom javnosti, jer je ovo prvi put da američki putnici sedaju u 737 Max avion, otkako su sve letelice pod tom oznakom prizemljene u martu prošle godine. Ovaj model je bio povučen jer je 2018. izazvao nesreću u Džakarti, a onda 2019. u Etiopiji. Život je izgubilo ukupno 346 osoba.

Nakon provera koje su trajale skoro dve godine, ovaj model je ponovo u igri, spreman za komercijalne letove. Na dan 9. decembra let je realizovan na relaciji između brazilskih gradova Sao Paolo i Porto Alegre.

Ipak, putnici nisu presrećni zbog obnavljanja letova ovim modelom, a anketa pokazuje da čak 57 odsto ispitanika ne bi selo u njega, dok 37 odsto ispitanika kaže da bi leteli njime, ali tek kada prođe bar šest meseci.

Zanimljivo je da su ovo odgovori ljudi kojima je predstavljena istorija ovog aviona i da većina njih nije ni znala šta se dešavalo sa Boingom poslednjih godina. I dalje se ne zna koliko je karata prodato za prvi let.

Da ih maler i dalje prati, dokaz je i to što je avion koji je kupila kompanija "Er Kanada" poleteo pre nekoliko dana sa samo tri člana posade iz Arizone ka Montrealu u Kanadi, ali je nedugo posle uzletanja prinudno sleteo.

Najnovije prinudno prizemljenje je izvršeno u skladu sa procedurom, nakon što su piloti primili softversku informaciju o kvaru na motoru.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>