• 3

Kisić: Obezbeđen posao za 8.500 mladih

U tome velike zasluge ima program "Moja prva plata"

  • 3
dr darija kisić tepavčević foto: printscreen/Tanjug

Program "Moja prva plata" je mera kojom je Vlada Srbije u uslovima pandemije uspela ne samo da očuva radna mesta već i da zaposli 8.500 mladih, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

- Vlada je tokom pandemije bila fokusirana na očuvanje ljudskih života, ali i privrede, u čemu je uspela mnogo bolje nego većina drugih zemalja. Poseban zadatak je bio očuvanje radnih mesta u čemu smo uspeli - ocenila je Kisić.

Dodala je da je osim toga napravljen veliki pomak u zapošljavanju novih lica, u čemu je, ističe, velika zasluga programa "Moja prva plata".

- To je program koji omogućava mladima da se osposobe za rad na konkretnim radnim mestima bez obzira na njihovo prethodno formalno obrazovanje - rekla je ministarka.

Kako je istakla, od 17. avgusta kada je program startovao više od 8.500 mladih u Sribji našlo je svoje prvo zaposlenje.

Ona je danas posetila industriju mesa "Nedeljković" u Šašincima gde je troje mladih, dvoje menadžera i jedan tehnolog, steklo prva radna iskustva.

Na teritoriji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici za taj program se javilo više od 800 mladih, a do sada je gotovo 170 njih našlo radno mesto.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>